Re: Příspěvek penzijní pojištění-kam účt
Pokud si zaměstnanec něco platí sám, tak to snad ve firmě do nákladů nepatří, ale uplatní si to zaměstnanec sám v odčitatelných položkách.
To, co platí fimŕma, účtuju na 525, daňově šlo uznat až 2000,- za měsíc (2012), ale jsou tam i další podmínky, takže bych počkal na odborníka.
Máte na platbu příspěvku se zaměstnancem dohodu, nebo to máte ošetřeno jinak (např. firemní směrnicí) ? Pokud ne, tak je to pro firmu nedaňový náklad.
U zaměstnanců jsou příspěvky zaměstnavatele na penzijní připojištění osvobozeny do výše 30.tis.ročně, ale měly by být splněny podmínky, uvedené v ZDP 6/9/p)
Dohodu se zaměstnancem, že budeme platit příspěvek. Já myslela, jestli si neudělám předpis 527/325. Je účet 527 špatně?
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Změny, které přináší rok 2026 do oblasti zaměstnávání
Velký rozcestník změn v roce 2026, které se týkají podnikatelů
Nová sleva na sociálním pojistném v roce 2026
Konec roku rozhoduje: Špatně načasovaná platba daně či pojistného vyjde draho
Více než 1100 korun za to, že vám dají důchod. Přitom nemusíte platit nic
Od sedel po originální brýle. Přinášíme 10 zajímavých příběhů podnikatelů za rok 2025
17. 3. 2013 20:46
Dobrý den,
nikdy jsem se nesetkala - platíme zaměstnancům příspěvek na penzijko. Můžete mi říct, na jaký účet účtuju a zdali je daňově uznatelný? Zaměstnanec si platí 1000,- Kč, my přispíváme 500,- Kč. Můu případně daňově uznat celé? Díky