Re: Nemůžu doložit příjmy
Pokud přiznáte příjem, který jste nikomu nepodepsal, tak smekám, protože buste byl světlá výjimka. Nejpravděpodobněji se sám za toto období označíte jako osoba bez zdanitelných příjmů.
Daleko důležitější je, že i za 6-7, 8-9 a 10-12 je nutné platit zálohy ve zdravotní pojišťovně. A pokud jste začal podnikat, platí se i zálohy na sociálce a nikoho nezajímá, zda vyděláváte nebo ne, pokud podnikání oficiálně nepřerušíte.
Takže nejdříve doporučuji srovnat chybějící zálohy ve zdravotní pojišťovně, potom na sociálce (penále je velké) a potom se zabývejte tím, jestli musíte nebo nemusíte podávat daňové přiznání jako podnikatel - na to je čas do konce měsíce.
Re: Nemůžu doložit příjmy
V době podnikání jsem si zálohy platil jak na SP , tak na ZP. Dokonce jsem doplatil na Zp i ty dva měsíce co jsem pracoval v Německu. Původně mělo jít o oficiální práci, ale až dodatečně jsme zjistili, že to bylo bez pojištění a s problémama.
DP podávat musím, měl jsem příjmy z podnikatelské činnosti. Moc Vám děkuji.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Změny, které přináší rok 2026 do oblasti zaměstnávání
Velký rozcestník změn v roce 2026, které se týkají podnikatelů
Nová sleva na sociálním pojistném v roce 2026
Konec roku rozhoduje: Špatně načasovaná platba daně či pojistného vyjde draho
Více než 1100 korun za to, že vám dají důchod. Přitom nemusíte platit nic
Od sedel po originální brýle. Přinášíme 10 zajímavých příběhů podnikatelů za rok 2025
17. 3. 2013 20:50
Dobrý večer, v roce 2012 jsem byl zaměstnaný 1-3, pak na Úp 4-6, pak jsem pracoval dva měsíce v Německu 6-7, dále jsem podnikal 8-9, poté jsem neměl žádné příjmy a nebyl jsem na ÚP 10- 15.12., konec prosince opět zaměstnání. Mám potvrzení o příjmech ze zaměstnání, potvrzení ÚP, příjmy z podnikání , ale nemám potvrzení za práci v Německu. Nemám žádnou pracovní smlouvu a vlastně ani peníze. Nějaké peníze jsem dostal, ale nepodepsal jsem žádný doklad o přijetí. Jak bych měl co nejlépe vykázat toto období? Dále nevím jak doložit období, kdy jsem nepracoval a ani nebyl vedený na Úp - stačí čestné prohlášení? Poraďte mi jak z toho ven. Jar