Re: Sdružení
Vraťte jim to, šílená zodpovědnost u sdružení
Nemůžete jim vypočítat daňovou povinnost a uplatnit výdaje procentem z příjmů podle ZDP 7/7, když Vám dali jen půlku potřebných dokladů
Podle toho, co jste uvedla, nedodali to nejdůležitější - doklady s uvedenými příjmy
Moc děkuji za vyčerpávající informace,přečetl jsem spousty otázek a odpovědí,a opravdu to je šílené. Mám z toho hlavu zamotanou.
Ti podnikatelé (sdružení) mají příjmy pouze za zednické práce , proto mě dodali pouze vydané faktury.A proto si nemůžou uplatnit výdaje procentem, rozumím tomu nyní dobře?
Mají v platebních podmínkách, že budou zaplaceny hotově, nebo jsou nazvány faktura - doklad v hotovosti (nebo podobně)?
Domluvte se s nimi, pokud budou souhlasit, tak ať na faktury doplní datum přijetí hotovosti + parafu. Musíte být krytý. Za rok si někdo vzpomene, že za nějakou fakturu nedostali zaplaceno a "zbytečně" zaplacenou daň "hodí" na Vás.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Změny, které přináší rok 2026 do oblasti zaměstnávání
Velký rozcestník změn v roce 2026, které se týkají podnikatelů
Nová sleva na sociálním pojistném v roce 2026
Konec roku rozhoduje: Špatně načasovaná platba daně či pojistného vyjde draho
Více než 1100 korun za to, že vám dají důchod. Přitom nemusíte platit nic
Od sedel po originální brýle. Přinášíme 10 zajímavých příběhů podnikatelů za rok 2025
20. 3. 2013 13:53
Dobrý den, ohledně výdajů procentem u sdružení?! 3členové sdružení mě dodaly pouze vydané faktury, mohou použít při výpočtu daně z příjmů výdaje procentem? (ve smlouvě je zaspáno , že se podíly výdajů a příjmů budou dělit stejným dílem) .Děkuji