pro v.e.n.d.y
tak teď už jsem z toho jelen - zrovna jsem chtěla napsat, že těch 30% už jsem našla - měla jsem staré znění zákona a v tom správném pro r. 2012 je že §7 odst. 7 písm. d) je paušál 30% pro příjmy z pronájmu majetku zařazeného do OM, ale teď jste mne zmátla tím stejným procentem
Re: pro v.e.n.d.y - je to ještě jinak...
no, já jsem se do toho zamotala už úplně - to co jsem napsala asi taky není dobře, protože se jedná o příjmy z pronájmu ,pokud je majetek v OM. Ale tady je situace, že někdo pronajímá 4 masérkám místnost. Ony se tam střídají, ale aby nemusela platit každá 1/4, tak to vždycky zaplatí jedna z nich celou částkou a ty ostatní jí potom dají svou část. účetní to zpracovala v přiznání tak, že dala příjmy z masáží paušálem 60% a jeětě k tomu příjmy související s pronájmem,taky 60%. Mám pocit, že to není celé dobře, že ta přefakturace by neměla do přiznání vůbec vstupovat......nevíte?
Re: pro v.e.n.d.y - je to ještě jinak...
ano,akorát to komplikují. Myslím si, že pokud už to chce takto dělat, že pronajímá dál pronajatou místnost, tak by měla s ostatními sepsat hned nájemní smlouvu a protože to není její majetek, tak by měla příjmy a i výdaje uvádět v §9....... a úplně nejjednodušší, ať platí každá svou část, jak má. takže tuším správně, že přiznání je špatně.....děkuji
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Změny, které přináší rok 2026 do oblasti zaměstnávání
Velký rozcestník změn v roce 2026, které se týkají podnikatelů
Nová sleva na sociálním pojistném v roce 2026
Konec roku rozhoduje: Špatně načasovaná platba daně či pojistného vyjde draho
Více než 1100 korun za to, že vám dají důchod. Přitom nemusíte platit nic
Od sedel po originální brýle. Přinášíme 10 zajímavých příběhů podnikatelů za rok 2025
20. 3. 2013 14:07
Dobrý den, prosím, podnikám a dávám si výdaje paušálem. K tomu mám i příjmy z pronájmu, ale ne soukromého majetku, týdká seto prostor, kde podnikáme, tj. příjmy jsou v §7. Jaký k tomu můžu uplatnit paušál? Našel jsem jen pronájem věcí movitých.....ale jedná se o místnost. Poradíte, děkuji?