Daňové přiznání - přeplatek

• (neregistrovaný)

20. 3. 2013 18:16

Dobrý den, prosím Vás mám prosbu. Nejsem si jistá, ale myslím, že 3 rokyk zpětně jde podat DP k dani z PFO. Jedná se o to, že byly zdaněny příjmy ze závislé činnosti na které nebylo podepsáno prohlášení...takže by vznikl nárok na vrácení těch stržených záloh na daň. Bylo by to za r. 2010 + 2011 - s tím, že v r. 2011 ovšem ta osoba pracovala v měsících 11 a 12 a zaměstnavatel ji udělal zúčtování daní...nicméně na daních nic nevrátil, protože ani daň neplatil, protože to byl malý příjem, takže nárok na přeplatek nevznikl.
    Moc prosím o radu.
    Děkuju.

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
    • 20. 3. 2013 18:20

v.e.n.d.y.

Re: daňové přiznání - přeplatek
      Pokud nezaplatil žádnou zálohu na daň, není co vracet. Daňové přiznání je zbytečné. Zaplatil-li nějakou zálohovou daň, může podat daňové přiznání 3 roky zpětně, potřebuje k tomu Potvrzení o zdanitelných příjmech a sražené dani od svých zaměstnavatelů.

• 20. 3. 2013 19:51

Simona_33 (neregistrovaný)

Ten zaměstnavatel v období 11,12/2011neodvedl žádnou daň, ale zaměstnanci totiž v tam roce (i v ostatních) plynul ještě jeden příjem, kde poplatník nepodepsal prohlášení k dani. tak jsem se právě chtěla ujistit, zda nevadí v tom daném r. 2011, že zaměstnavatel mu provedl zúčtování...nicméně s žádným výsledkem a ted zpětně by poplatník chtěl podat DP za r. 2011, protože by měl nárok na vrácení z toho druhého příjmu. Děkuji mockrát.

• 20. 3. 2013 19:55

v.e.n.d.y.

Aha, potřebuje tedy potvrzení o zdanitelných příjmech od obou zaměstnavatelů a musí podat daňové přiznání.. Problém je v tom, že měl povinnost podat do 31.3.2012 daňové přiznání a neměl žádat o roční zúčtování. Takže mu FU vyměří nějaký postih za nesplnění povinnosti.

• 20. 3. 2013 20:53

Simona_33 (neregistrovaný)

Super...děkuju moc, o to mi právě šlo...tzn, že si musí zpětně vyžádat i to potvrzeníod toho zaměstnavatele, který mu to zúčtování provedl? Tak ju, děkuji moc. Hezký večer

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).