Zvyhodneni na deti - zamestnanec a osvc

• (neregistrovaný)

21. 3. 2013 2:59

Dobry den,
    jsem zamestnanec a zaroven mam zvinostensky list.
    V praci se mne zeptali zda chci uplatnit danove zvyhodneni na deti, na coz jsem odpovedel ze ano, chci.

V potvrzeni o zdanitelnych prijmech ze zavisle cinnosti mam na radku 14 uvedeny deti.
    Pro uplnost, uhrn zuctovanych prijmu ze zavisle cinnosti je cca 250tis.

V tuto chvili podavam priznani k dani z prijmu fyzickych osob. Toto povazuji za vedlejsi cinnost (i kdyz jsem na formulari pro rok 2012 nenasel zadnou kolonku kam bych uvedl ze se o vedlejsi cinnost jedna).
    Na priznani v tabulce c 2 Udaje o detech zijicich v domacnosti - uvadim opet me deti.
    Zase pro uplnost, prijmy (radek 101) jsou cca 180 tis a vydaje pausalem 60%.

Je to takto v poradku, neodecitam si jakoby nejake danove zvyhodneni dvakrat, jednou v zamestnani a jednou jako osvc?
    Mam nejak specialne uvadet kterou cinnost povazuji za hlavni a kterou za vedlejsi?
    Dekuji za radu.
    S pozdravem
    Robin Pecha

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
    • 21. 3. 2013 5:45

JančaS. (neregistrovaný)

Re: zvyhodneni na deti - zamestnanec a o
      Dobrý den, v daňovém přiznání se neuvádí vedlejší a hlavní - to je jim docela fuk... A daňové zvýhodnění máte také jen jednou - pokud máte dítě jedno a zaměstnání třeba tři, tak pořád u toho zaměstnání živíte dítě jedno....

• 21. 3. 2013 8:27

RenataH (neregistrovaný)

i když jste na děti v průběhu roku uplatňoval daňové zvýhodnění v zaměstnání, musíte je napsat také do daňového přiznání. To je v pořádku, nebojte, neuplatňujete je 2x.

• 21. 3. 2013 10:19

L. (neregistrovaný)

V DP uvedete děti a slevu na ně, ale zároveň tam vyplníte částku, kterou jste už uplatnil jako slevu v zaměstnání (z Potvrzení o příjmu, které Vám dali v práci).

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).