Re: zvyhodneni na deti - zamestnanec a o
V DP uvedete děti a slevu na ně, ale zároveň tam vyplníte částku, kterou jste už uplatnil jako slevu v zaměstnání (z Potvrzení o příjmu, které Vám dali v práci).
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Změny, které přináší rok 2026 do oblasti zaměstnávání
Velký rozcestník změn v roce 2026, které se týkají podnikatelů
Nová sleva na sociálním pojistném v roce 2026
Konec roku rozhoduje: Špatně načasovaná platba daně či pojistného vyjde draho
Více než 1100 korun za to, že vám dají důchod. Přitom nemusíte platit nic
Od sedel po originální brýle. Přinášíme 10 zajímavých příběhů podnikatelů za rok 2025
21. 3. 2013 2:59
Dobry den,
jsem zamestnanec a zaroven mam zvinostensky list.
V praci se mne zeptali zda chci uplatnit danove zvyhodneni na deti, na coz jsem odpovedel ze ano, chci.
V potvrzeni o zdanitelnych prijmech ze zavisle cinnosti mam na radku 14 uvedeny deti.
Pro uplnost, uhrn zuctovanych prijmu ze zavisle cinnosti je cca 250tis.
V tuto chvili podavam priznani k dani z prijmu fyzickych osob. Toto povazuji za vedlejsi cinnost (i kdyz jsem na formulari pro rok 2012 nenasel zadnou kolonku kam bych uvedl ze se o vedlejsi cinnost jedna).
Na priznani v tabulce c 2 Udaje o detech zijicich v domacnosti - uvadim opet me deti.
Zase pro uplnost, prijmy (radek 101) jsou cca 180 tis a vydaje pausalem 60%.
Je to takto v poradku, neodecitam si jakoby nejake danove zvyhodneni dvakrat, jednou v zamestnani a jednou jako osvc?
Mam nejak specialne uvadet kterou cinnost povazuji za hlavni a kterou za vedlejsi?
Dekuji za radu.
S pozdravem
Robin Pecha