Re: opravné nebo dodatečné dap?
Opravné, máte ještě spoustu času. K řádnému přiznání nebude FŮ přihlížet.
Právě že potvrzení mají být v originále, tak to kopírka nezachrání. Vycházela jsem z toho, že řádné i opravné DP bude mít stejná úřednice ve stejných deskách, tak ji jen upozornit, aby si ta potvrzení odšpendlila a přišpendlila správně (při jejich průměrném IQ se nedá spoléhat na to, že jí to napadne samotnou).
K opravnému DP bych dala raději i kopie potvrzení s pozn., že originály potvrzení, jsou u řádného DP. Jistota je jistota :-) Na FÚ totiž uvidí DP bez přiložených potvrzení a v první moment nebudou zjišťovat, že jde o opravné DP... a tudíž originály budou u řádného DP. Takhle to úřednici FÚ třeba více a bez následného vysvětlování "trkne" :-) Na ty jedny desky bych nespoléhala....
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Změny, které přináší rok 2026 do oblasti zaměstnávání
Velký rozcestník změn v roce 2026, které se týkají podnikatelů
Nová sleva na sociálním pojistném v roce 2026
Konec roku rozhoduje: Špatně načasovaná platba daně či pojistného vyjde draho
Více než 1100 korun za to, že vám dají důchod. Přitom nemusíte platit nic
Od sedel po originální brýle. Přinášíme 10 zajímavých příběhů podnikatelů za rok 2025
21. 3. 2013 16:14
V pondělí jsem odevzdala dap za r. 2012 na FÚ. Dnes jsem zjistila, že jsem odečetla odborový příspěvek špatně ( odečetla jsem 3 600 a max. je 3000kč ), tzn. i daň, kterou mi mají vrátit bude nižší.
Nevím, jestli zaškrtnout opravné nebo dodatečné dap. Jestli dodatečné, který řádek na str. 3 dap vyplnit? Děkuji moc, J.