Re: DPH - montáž v EU
Pokud je to služba - montáž na nějaké movité věci, tak je místem plnění místo příjemce služby (pokud fakturuje české DIČ českému DIČ, tak je místo plnění v ČR, takže česká daň). Pokud je to nějaká montáž na nemovitosti, pak je místo plnění určeno místem, kde se nemovitost nachází - v tomto případě tedy v Německu, takže bez DPH ne do SH.
Re: DPH - montáž v EU
Je to montáž centrálního mazání - spíše na stroje, lodě a technologické celky - to asi nejsou nemovitosti. Někdy je to s dodáním i nějakého materiálu a někdy je to pouze jako servisní práce.Takže bych to měl asi tedy udělat s DPH - to odvést a oni si to budou nárokovat.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Změny, které přináší rok 2026 do oblasti zaměstnávání
Velký rozcestník změn v roce 2026, které se týkají podnikatelů
Nová sleva na sociálním pojistném v roce 2026
Konec roku rozhoduje: Špatně načasovaná platba daně či pojistného vyjde draho
Více než 1100 korun za to, že vám dají důchod. Přitom nemusíte platit nic
Od sedel po originální brýle. Přinášíme 10 zajímavých příběhů podnikatelů za rok 2025
22. 3. 2013 7:02
Dobrý den, jsem od února novým plátcem DPH. Dělal jsem nomtážní práce v Německu pro českou firmu s českým DIČ.Fakturoval jsem s 21 % DPH. Ale oni mi to vrátili,že je to špatně - že musím fakturovat bez DPH.Tak to tedy opravím - dám to bez DPH a větu daň odvede zákazník. Ale je to přenesení povinnosti - poslat na fú to přenesení nebo je to na souhrnné hlášení - sice práce v EU, ale pro české DIČ? Oni to potom dál fakturují do Německa bez DPH a dělají souhrnné hlášení - takto mi to řekli. Nikdo mi nedokáže poradit, jak to mám udělat já a pro mě je to první DPH, tak to chci mít správně.Děkuji, Jan