Re: Příjmy pro přídavky na děti
Pokud měli zaměstnavatele, nebere se 50% průměrné mzdy, ale skutečná od zaměstnavatele.
příjmy z daňového přiznání si ÚP vytáhne sám, ale v DP není zahrnuto pojistné, které bylo zaměstnanci sraženo ze mzdy. Takže budou muset obíhat minulé zaměstnavatele. Formulář na to je na kontaktních místech ÚP
Jestli se můžu přidat, prosím ještě o doplnění - za jaké období se budou dokládat příjmy k žádosti na dítě, které se narodí v červnu nebo červenci 2013?
To už jsem vypátrala, příjem se vždy dokládá k 30.9. příslušného roku za rok minulý, takže do 30.9.2013 se dokládají příjmy z roku 2011:-))) Taky dobrý, před 2 lety byli oba zaměstnaní a slušné příjmy, ted je ona na rodičáku a on bez práce a asi nedostanou ani korunu.-....skvělé zákony
Děkuji za odpověď, dostala jsem se sem až teď. Naštěstí otec je stále zaměstnanec firmy kde dělám mzdy já a matka je studentka bez příjmu, takže to nebudou mít složité. Na přídavky dosáhnou, když to bude jen z jednoho platu. Když matka neměla zaměstnavatele - dokládá jen svým podpisem?
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Město chtělo vyšší daň z nemovitostí pro brownfieldy, zdanilo však i školku
Nepodceňte návodné dokumenty a pomůcky k JMHZ
Poplatky za rozhlas a TV se ruší. Nahradí je stát. Lidé mohou přispívat doborovolně
Důležitý dokument pro seniory. Kdy budete potřebovat potvrzení o důchodu
Finanční správa upřesnila, kdy si podnikatelé mohou uplatnit odpočet DPH
Stát chce mít páku na ceny benzínu a nafty. Vláda schválila nový zákon
22. 3. 2013 10:00
Známá má devítiměsíční dítě a s přítelem nepobírají přídavky na toto dítě. Nemám zkušenost, ale dočetla jsem se, že mohou žádat jen 3 měsíce zpátky a v březnu 2013 budou dokládat příjmy za rok 2011? Ještě prosím, když oba podávali daňová přiznání, musí obíhat minulé zaměstnavatele a žádat o vystavení potvrzení (je na to nějaký formulář?) a nebo si úřady jsou schopné vytáhnout z FU příjmy samy?Děkuji za odpovědi.