Re: Ušlý zisk - díky dopravní nehodě fir
My na to fakturu nevystavovali. Tak udělám klasicky ostatní pohledávku za pojišťovnou a mám to tedy zaúčtovat do výnosů jak píšete? a bude to dostačující? Díky předem. Ptám se, protože s taxislužbou nemám zkušenosti a ať to mám správně. Díky předem.
Re: Ušlý zisk - díky dopravní nehodě fir
Nr, nevystavovali, fakturu vám vystavila společnost, ketrá automobil opravovala. Předpis zaúčtujte na ty ostatní pohledávky.
315/648
platbu 221/315
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Město chtělo vyšší daň z nemovitostí pro brownfieldy, zdanilo však i školku
Nepodceňte návodné dokumenty a pomůcky k JMHZ
Poplatky za rozhlas a TV se ruší. Nahradí je stát. Lidé mohou přispívat doborovolně
Důležitý dokument pro seniory. Kdy budete potřebovat potvrzení o důchodu
Finanční správa upřesnila, kdy si podnikatelé mohou uplatnit odpočet DPH
Stát chce mít páku na ceny benzínu a nafty. Vláda schválila nový zákon
22. 3. 2013 11:13
Dobrý den, mám na Vás dotaz týkající se ušlého zisku, který nám vznikl, díky dopravní nehodě, nabourání našeho firemního vozidla, sloužící k taxislužbě, tedy zdrojem našeho příjmu. Taxikář nemohl ani na jeden výjezd, protože fir.vozidlo bylo nabourané, tudíž jsme přišli o peníze z podnikání. Nyní mi došel od pojišťovny dopis - Informace o výplatě z poj.plnění k poj.události. Tuto částku nám vrátí pojišťovna na BÚ. A já se ptám, zda to mám účtovat jako ušlý zisk, to prosím o radu jak zaúčtovat v ostatních pohledávkách. Nebo interním dokladu a na jaké účty. Děkuji předem.