Re: DPH
Ale ona by to měla Pohoda komplet zařídit. Zkuste se podívat do návodu k Pohodě, ale myslím, že postup je následující:
1) zrušit uzavření toho přiznání, kterého se dodatečné týká
2) přidat nějaký ten doklad, který ovlivní ten měsíc / čtvrtletí
3) založit nové přiznání - dodatečné
To dodatečné přiznání by tak měla pohoda udělat správně z rozdílu mezi původním přiznáním a nalezenými rozdíly (např. nová faktura).
4) pdp, to původní smažete a založité nové, už se tam zohlední i ta nová faktura.
Nejsem si jistý, jestli je krok 1) nutný, jak říkám, najdete to v manuálu k Pohodě. Každopádně doporučuji před těmito kroky provést zálohu, abyste mohl obnovit data v případě chyby..
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Město chtělo vyšší daň z nemovitostí pro brownfieldy, zdanilo však i školku
Nepodceňte návodné dokumenty a pomůcky k JMHZ
Poplatky za rozhlas a TV se ruší. Nahradí je stát. Lidé mohou přispívat doborovolně
Důležitý dokument pro seniory. Kdy budete potřebovat potvrzení o důchodu
Finanční správa upřesnila, kdy si podnikatelé mohou uplatnit odpočet DPH
Stát chce mít páku na ceny benzínu a nafty. Vláda schválila nový zákon
22. 3. 2013 11:38
Dobrý den,
mám problém s dodatečným daňovým přiznáním k DPH, účtuji v programu pohoda, vystavila jsem fakturu v řežimu přenesení daňové povinnosti po uzavření DPH a potřebuji na FÚ poslat dodatečné přiznání. Výpis z evidence pro daňové účely - tam se mi tačástka objeví, pošlu tedy tento nový seznam a co přiznání - tam se mi to na řádku č.25 jako rozdíl neobjeví, nevím si rady, poradí mi prosím někdo
děkuji