Re: Faktura z Německa
Já jsem si to tak právě myslela, ale když jsem viděla, faktury, které přišly dříve a jak je má kolegyně rozepsané, tak jsem v tom měla zmatek. Protože ona má rozepsáno na faktuře zdanitelné plnění např. 1.10., když faktura byla vystavena 21.8. A právě fakturu má přepočtenou kurzem z 1.10. Tak tomu nerozumím.
Já si tedy udělám ten přepočet podle data vystavení faktury a pak mi vyjde buď kurz.zisk, nebo ztráta podle kurzu v den objednávky??
Děkuji
loni bylo DUZP den doplnění údajů na fakturu, takže s loňskými nemůžete srovnávat, od 1.1.2013 je změna - DUZP=den vystavení faktury dodavatelem
a vy účtujete nějaké kurzové rozdíly z objednávek?
Omlouvám se, jestli mám hloupé dotazy,ale nikdy jsem se s tím nesetkala, tak proto se ptám asi i na banality. Myslela jsem to tak, že když jsme objednávali zboží za 22 EUR (byl kurz ke dni objednávky dám př, 25,-) a teď přišla faktura na 29.50 EUR s datem vystavení 15.3.2013. (kurz 25.75,-)Tak vznikne kurz.rozdíl, tak jak s tím naložit. Kolegyně pracovala u faktur u tohoto dodavatele i s reverse charge...
Nene,chtěla jsem jen vědět, jak naložit se vzniklou situací. Když jsme nakupovali zboží z Německa za 22EUR a přišla faktura na 29.50 EUR. Zmátlo mě i to, jak měla vše kolegyně rozepsáno na papírové faktuře (kurz, zdanitelné plnění atd..., s tím, že zdanitelné plnění měla nějaké mně neznáme datum a dle toho data i kurz - žádné údaje se nedoplňovaly. )A pak jsem viděla, že má v systému v interních dokladech reverse charge. Nejsem se jistá celou situací...jak s tím naložit a vše správně nastavit a zaúčtovat.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Změny, které přináší rok 2026 do oblasti zaměstnávání
Velký rozcestník změn v roce 2026, které se týkají podnikatelů
Nová sleva na sociálním pojistném v roce 2026
Konec roku rozhoduje: Špatně načasovaná platba daně či pojistného vyjde draho
Více než 1100 korun za to, že vám dají důchod. Přitom nemusíte platit nic
Od sedel po originální brýle. Přinášíme 10 zajímavých příběhů podnikatelů za rok 2025
22. 3. 2013 12:14
Dobrý den,
prosím o radu v případě, kdy jsme objednávali zboží z Německa (došlo potvrzení objednávky za 22EUR-den objednání byl 7.3.)Teď přišla faktura (datum vystavení 15.3.) na 22EUR+7.5EUR(náklady)=29.50EUR. Takže v objednávce jsem měla 22EUR-přepočetla jsem na CZK dnem vystavení objednávky, to mi dělalo 561.22. Teď když přišla zmíněná faktrura na 29.50 přepočítám kurzem k 15.3?
Mám tady předlohu od kolegyně, za kterou musím práci udělat a má tady na minulé faktruře rozepsány položky kurz, základ daně, sazbu...zdanitelné plnění a u zdanitelného plnění má pokaždé jiné datum, tak se chci zeptat, jaké datum se uvádí u DUZP a dle toho má i kurz pak k přepočtu reverse charge.-pravděpodobně.Tak jak si určit data a kurzy?
Omlouvám se, jestli je můj dotaz zmatečný nebo banální,ale nikdy jsem tuhle věc nedělala a mám v tom chaos:_(
Děkuji všem za rady!