Ukončení leasingu v DE

• (neregistrovaný)

22. 3. 2013 15:38

Dobrý den, prosím o informaci - Po ukončení LS zaeviduji předmět leasingu, v tomto případě os. automobil v částce 1000,- Kč jako drobný majetek.
    Jedná se v tomto případě o výdaje neovlivňující základ daně? Druh pohybu nákup majetku?
    A ještě prosím zaplacená daň z příjmu za loňský rok taktéž bez vlivu na daň? Děkuji moc.

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
    • 22. 3. 2013 16:58

E. (neregistrovaný)

Re: Ukončení leasingu v DE
      1/ daň z příjmu - bez vlivu na daň
      2/ záleží, jak jste měli v LS, zda zůst. cena Kč 1000,- byla uhrazena ve splátkách nebo až nyní na závěr LS. Pokud na Kč 1000,- přišla faktura a byla uhrazena, pak zaúčtovat do výdajů a vůz zařadit do DKP v hodnotě Kč 1000,-.

• 22. 3. 2013 17:26

V. (neregistrovaný)

Děkuji za odpověď. Jen si ještě potřebuji ujasnit - Při skončení leasingu přišla faktura, byla uhrazena jednorázově na konci LS a to hotově. Já jsem zaúčtovala jako nákup majetku, což je asi špatně. Má se tedy zaúčtovat-zaevidovat při uhradě jako výdaj do provozní režie (např. nákup drob.majetku) a sníží se mi daňové výdaje??? Mám na mysli druh pohybu v DE. - bude ovlivňovat výši daně?

• 22. 3. 2013 18:35

E. (neregistrovaný)

Ano, zaúčtujete jako režii, popř. DKP ,kam zařadíte a vedete v invent. seznamu.

• 22. 3. 2013 18:53

V. (neregistrovaný)

Děkuji a přeji pěkný víkend :-D

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).