Re: Ukončení leasingu v DE
1/ daň z příjmu - bez vlivu na daň
2/ záleží, jak jste měli v LS, zda zůst. cena Kč 1000,- byla uhrazena ve splátkách nebo až nyní na závěr LS. Pokud na Kč 1000,- přišla faktura a byla uhrazena, pak zaúčtovat do výdajů a vůz zařadit do DKP v hodnotě Kč 1000,-.
Děkuji za odpověď. Jen si ještě potřebuji ujasnit - Při skončení leasingu přišla faktura, byla uhrazena jednorázově na konci LS a to hotově. Já jsem zaúčtovala jako nákup majetku, což je asi špatně. Má se tedy zaúčtovat-zaevidovat při uhradě jako výdaj do provozní režie (např. nákup drob.majetku) a sníží se mi daňové výdaje??? Mám na mysli druh pohybu v DE. - bude ovlivňovat výši daně?
Ano, zaúčtujete jako režii, popř. DKP ,kam zařadíte a vedete v invent. seznamu.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Změny, které přináší rok 2026 do oblasti zaměstnávání
Velký rozcestník změn v roce 2026, které se týkají podnikatelů
Nová sleva na sociálním pojistném v roce 2026
Konec roku rozhoduje: Špatně načasovaná platba daně či pojistného vyjde draho
Více než 1100 korun za to, že vám dají důchod. Přitom nemusíte platit nic
Od sedel po originální brýle. Přinášíme 10 zajímavých příběhů podnikatelů za rok 2025
22. 3. 2013 15:38
Dobrý den, prosím o informaci - Po ukončení LS zaeviduji předmět leasingu, v tomto případě os. automobil v částce 1000,- Kč jako drobný majetek.
Jedná se v tomto případě o výdaje neovlivňující základ daně? Druh pohybu nákup majetku?
A ještě prosím zaplacená daň z příjmu za loňský rok taktéž bez vlivu na daň? Děkuji moc.