Re: DPP v daňovém přiznání
Pokud jste si vydělal do 5000 Kč, byla vám stržena srážková daň a ta je konečná. Potvrzení o zd.příjmech se na ni nevystavuje, nikdo vám ji nevrátí, do DP tento příjem uvádět nebudete. Ale na tom internetu jste si to přečetl špatně - potvrzení o zd.příjmech se vydává na všechny příjmy daněné zálohovou daní, a je úplně jedno, zda je to dohoda nebo prac.poměr. Záleží na druhu daně
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Město chtělo vyšší daň z nemovitostí pro brownfieldy, zdanilo však i školku
Nepodceňte návodné dokumenty a pomůcky k JMHZ
Poplatky za rozhlas a TV se ruší. Nahradí je stát. Lidé mohou přispívat doborovolně
Důležitý dokument pro seniory. Kdy budete potřebovat potvrzení o důchodu
Finanční správa upřesnila, kdy si podnikatelé mohou uplatnit odpočet DPH
Stát chce mít páku na ceny benzínu a nafty. Vláda schválila nový zákon
22. 3. 2013 16:32
Zdravím,
v minulém roce jsem mimo jiné část roku pracoval na Dohodu o provedení práce. Vydělal jsem si do 5000 měsíčně a byla mi stržena srážková daň 15%. Uvádím tento příjem v daňovém přiznání? Do 5000 měsíčně bych přiznání, pokud to správně chápu, nemusel podávat. Já ale část roku podnikal a tak přiznání podat musím.
Na internetu jsem se dočetl, že se z dohody o provedení práce nevydává "Potvrzení o zdanitelných příjmech ze závislé činnosti a funkčních požitků". Pokud bych to měl psát do přiznání, čím DPP doložím?