Re: Nemomcenská
se omlouvám, jsem špatně přečetla dotaz, částka mi vyšla stejně, ale jelikož jsem brala, že do 20. jste pracovala a pak jste byla nemocná, což odpovídá 1479 Kč...
pokud jste odpracovala 12 dnů a zbývajících 8 PD jste byla nemocná, tak Vám činí náhrada mzdy výše uvedených 2.463 kč
Re: Nemomcenská
Ano, přesně tak to bylo... Odpracovala jsem 20 dnů a 8 dnů jsem byla na nemocenské (z toho za 3 dny nemám nárok na žádnou náhradu) a proto mě zajímala výše nemocenské za těch 5 dnů, které mi byly proplaceny... Děkuji Vám... Takže mě "okradli" o 984,-- čistého ... To je fajn zjištění :-/
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Změny, které přináší rok 2026 do oblasti zaměstnávání
Velký rozcestník změn v roce 2026, které se týkají podnikatelů
Nová sleva na sociálním pojistném v roce 2026
Konec roku rozhoduje: Špatně načasovaná platba daně či pojistného vyjde draho
Více než 1100 korun za to, že vám dají důchod. Přitom nemusíte platit nic
Od sedel po originální brýle. Přinášíme 10 zajímavých příběhů podnikatelů za rok 2025
23. 3. 2013 8:32
Zdravím... Zajímalo by mě, zda mi byla správně vypočítána nemocenská - obávám se totiž, že nikoliv... Průměrná náhrada (za poslední čtvrtletí) činí 114,12 ... za měsíc únor kdy bylo 20 pracovních dnů jsem odpracovala 12 dnů a zbylých 8 jsem byla na nemocenské - 3 dny nejsou zaplacené, to vím ... A těch dalších 5 mi bylo spočítáno na 1.479,-- celkem, což vychází na nějakých 296,-- za den nemoci... Když si ale nemocenskou vypočítám na stránkách: http://finexpert.e15.cz/vyse-nahrady-mzdy-v-roce-2013/?calc=1 a zadám všechny potřebné údaje tzn. 114,-- Kč průměr, 40 hodin odpracováno vychází mi to na 2.463,--... Prosím o nějakou zkušenou mzdovou účetní o info, zda je byla má nemocenská vypočítána správně nebo ne... Děkuji Vám mnohokrát!!!