Re: Invalidní důchod a OSVČ
Dívám se do interaktivního formuláře ze stránek ČSSZ a myslím si, že možná máte něco špatně zakliknutého. Když v řádku 12 zaškrtnu "jen vedlejší" a pak do řádku 28 uvedu 30800, propíše se mi do řádku 31 do chlívku "vedlejší činnost" 15400 a to je podle mě dobře. Jinak klidně vezměte papír a zajděte na Vaši OSSZ, referent na OSVČ Vám určitě poradí.
Re: Invalidní důchod a OSVČ
Pokud jste podnikal celý rok, tak Vám při takto nízkém daňovém základu nevznikla povinná účast na důchodovém pojištění OSVČ. Posledním vyplběbým číslem bude částka 2566.67 Kč v řádku 29 a dál už jenom samé nuly.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Město chtělo vyšší daň z nemovitostí pro brownfieldy, zdanilo však i školku
Nepodceňte návodné dokumenty a pomůcky k JMHZ
Poplatky za rozhlas a TV se ruší. Nahradí je stát. Lidé mohou přispívat doborovolně
Důležitý dokument pro seniory. Kdy budete potřebovat potvrzení o důchodu
Finanční správa upřesnila, kdy si podnikatelé mohou uplatnit odpočet DPH
Stát chce mít páku na ceny benzínu a nafty. Vláda schválila nový zákon
23. 3. 2013 22:02
Prosím o pomoc při vyplňování přehledu na OSSZ jsem invalidní důchodce a mám živnost, daňový základ 30800,- nevím zda je to vedlejší činnost nebo hlavní, v loni při vyplňování jsem měl zašrnutý vedlejší činnost, ale když to vyplňuji do staženého formluáře z internetu do řádku 31. tak mi nejde vyplnit suma za vedlejší činnost. Co dělám špatně?