Exekuce-sraženo ze mzdy ale neodesláno

• (neregistrovaný)

23. 3. 2013 23:31

Prosím o radu, jak řešit situaci, kdy mi byla sražena exekuce ze mzdy, ale zam-tel tuto srážku exekutorovi neposlal. Je to skoro rok, co jsem tam PP skončil a nyní měla být exekuce doplacena a zjistil jsem, že bývalý zam-tel sražené peníze neposlal a exekutor je ted znovu vymáhá po mě.

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
    • 23. 3. 2013 23:51

Kara (neregistrovaný)

Re: Exekuce-sraženo ze mzdy ale neodeslá
      A poslal ten exekutor tomu zaměstnavateli nabytí právní moci? Bez toho totiž musí zaměstnavatel srážku provést, ale zatím ji držet na svém účtě.

• 24. 3. 2013 0:23

AndaMaj (neregistrovaný)

A co Vám řekl exekutor nato, že Vám je zam-tel srážel, ale neodvedl? Toho vůbec nezajímalo? Najděte výplatní pásky, kde bude exekuce vidět + je to uvedeno na zápočtovém listu (od bývalého zam-tele)... musíte konat nebo Vám opět dojde exekuční příkaz. Možná by to pak chtělo najmout právníka a zkusit zastavit exekuci, jelikož to bývalý zam-tel neodváděl a to byste musel řešit vy soudní cestou s bývalým zam-telem, ale do té doby by podle mého měla být případná nová exekuce zastavenay, než bude vyřešen případný Váš soudní spor se zam-telem...
      hlavně zam-tel musel při skončení vašeho prac.poměru informovat exekutora, kolik bylo na dané exekuci již strženo, takže kdoví, jestli mu vůbec něco takového poslal. Nejsem si na 100% jistá, ale možná máte možnost nahlédnout u exekutora do spisu, jelikož jste dlužník... ale na 100% máte možnost nahlédnost do spisu u soudu, kdyby již nějaké kroky exekutor učinil a tam by se třeba dalo zjistit, jestli zam-tel splnil povinnost o oznámil exekutorovi, kolik Vám na exekuci strhl... ale to je opravdu na právníka.. zkuste nejprve komunikaci s exekutorem s výpl. pásky a zápočťákem a uvidíte...

• 24. 3. 2013 0:26

AndaMaj (neregistrovaný)

ještě doplním, že vše výše uvedené by bylo, kdyby exekutor vašemu bývalému zam-teli poslal nabytí právní moci... pokud exekutor nic takového zam-teli neposlal, tak zam-tel nemůže strženou exekuci odeslat...

• 27. 3. 2013 12:45

Martinnn (neregistrovaný)

Nabytí právní moci proběhlo ještě když jsem tam pracoval....exekutorovi po skončení PP samozřejmě žádné vyúčtování posláno nebylo a asi to ani nijak neřešil, což mě zaráží, protože může udělit za nedodržení až 50 tis. pokuty - asi si s tím hlavu nelámou. Poslal jsem exekutorovi výplatní pásky, kde jsou srážky vidět, zatím mi vyjádření nepřišlo. Měl jsem prostě zato, že už by to mělo jít mimo mě - já jsem to v podstatě zaplatil.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).