Re: Exekuce-sraženo ze mzdy ale neodeslá
A co Vám řekl exekutor nato, že Vám je zam-tel srážel, ale neodvedl? Toho vůbec nezajímalo? Najděte výplatní pásky, kde bude exekuce vidět + je to uvedeno na zápočtovém listu (od bývalého zam-tele)... musíte konat nebo Vám opět dojde exekuční příkaz. Možná by to pak chtělo najmout právníka a zkusit zastavit exekuci, jelikož to bývalý zam-tel neodváděl a to byste musel řešit vy soudní cestou s bývalým zam-telem, ale do té doby by podle mého měla být případná nová exekuce zastavenay, než bude vyřešen případný Váš soudní spor se zam-telem...
hlavně zam-tel musel při skončení vašeho prac.poměru informovat exekutora, kolik bylo na dané exekuci již strženo, takže kdoví, jestli mu vůbec něco takového poslal. Nejsem si na 100% jistá, ale možná máte možnost nahlédnout u exekutora do spisu, jelikož jste dlužník... ale na 100% máte možnost nahlédnost do spisu u soudu, kdyby již nějaké kroky exekutor učinil a tam by se třeba dalo zjistit, jestli zam-tel splnil povinnost o oznámil exekutorovi, kolik Vám na exekuci strhl... ale to je opravdu na právníka.. zkuste nejprve komunikaci s exekutorem s výpl. pásky a zápočťákem a uvidíte...
ještě doplním, že vše výše uvedené by bylo, kdyby exekutor vašemu bývalému zam-teli poslal nabytí právní moci... pokud exekutor nic takového zam-teli neposlal, tak zam-tel nemůže strženou exekuci odeslat...
Nabytí právní moci proběhlo ještě když jsem tam pracoval....exekutorovi po skončení PP samozřejmě žádné vyúčtování posláno nebylo a asi to ani nijak neřešil, což mě zaráží, protože může udělit za nedodržení až 50 tis. pokuty - asi si s tím hlavu nelámou. Poslal jsem exekutorovi výplatní pásky, kde jsou srážky vidět, zatím mi vyjádření nepřišlo. Měl jsem prostě zato, že už by to mělo jít mimo mě - já jsem to v podstatě zaplatil.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Změny, které přináší rok 2026 do oblasti zaměstnávání
Velký rozcestník změn v roce 2026, které se týkají podnikatelů
Nová sleva na sociálním pojistném v roce 2026
Konec roku rozhoduje: Špatně načasovaná platba daně či pojistného vyjde draho
Více než 1100 korun za to, že vám dají důchod. Přitom nemusíte platit nic
Od sedel po originální brýle. Přinášíme 10 zajímavých příběhů podnikatelů za rok 2025
23. 3. 2013 23:31
Prosím o radu, jak řešit situaci, kdy mi byla sražena exekuce ze mzdy, ale zam-tel tuto srážku exekutorovi neposlal. Je to skoro rok, co jsem tam PP skončil a nyní měla být exekuce doplacena a zjistil jsem, že bývalý zam-tel sražené peníze neposlal a exekutor je ted znovu vymáhá po mě.