Re: Penzijní připojištění poprvé
U PP vás zajímá smlouva, kterou je zaměstnanec povinen vám předložit a s jeho souhlasem ji můžete okopírovat a založit si ji k daním, alespoň tak to dělám já a pak každoročně již nosí jen potvrzení kolik zaplatil.
Zákon o dani z příjmu č. 586/1992 Sb., § 38l písm h) prokazování:
h) smlouvou o penzijním připojištění se státním příspěvkem ..... a každoročně potvrzením penzijního fondu, ........... o příspěvcích zaplacených poplatníkem na jeho penzijní připojištění se státním příspěvkem, doplňkové penzijní spoření nebo penzijní pojištění na uplynulé zdaňovací období
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Ženám rostou důchody v posledních letech rychleji než mužům
Město chtělo vyšší daň z nemovitostí pro brownfieldy, zdanilo však i školku
Nepodceňte návodné dokumenty a pomůcky k JMHZ
Poplatky za rozhlas a TV se ruší. Nahradí je stát. Lidé mohou přispívat doborovolně
Důležitý dokument pro seniory. Kdy budete potřebovat potvrzení o důchodu
Finanční správa upřesnila, kdy si podnikatelé mohou uplatnit odpočet DPH
24. 3. 2013 13:56
Zaměstnanec mi letos poprvné přinesl k ročnímu zúčtování potvrzení o platbách příspěvků účastníka z Penzijní společnosti české pojišťovny. Jedná se o zam-ce ročník nar.1954. Musím od něho požadovat i kopii smlouvy anebo můžu částku uvedenou na potvrzení sníženou o 6 tis.Kč uplatnit v ročním zúčtování daně i bez kopie smlouvy? Už jsem z toho tumpachová - nevím, jestli musím hlídat 60/60. Děkuji.