Re: Mateřská dovolená a výpověď
To je sice fajn, že majitel nové firmy "nemá zájem" o zamce, ale když kupuje firmu, tak ji prostě kupuje i se zam-ci. Když paní nepřistoupí na dohodu (nedivila bych se jí), tak ji budete muset k novému zam-teli převést.
Zaměstnankyně to podepíše, je družka původního majitele té firmy i té nové firmy kam se všichni zaměstnanci víceméně převedou za stejných podmínek jako u první firmy.. Potřebovala jsem jen vědět jak to u podchytit správně a co všechno je u ní potřeba udělat a jestli jí tu dohodu vůbec můžu dát a jak ji přijmout na tu další firmu pokud vůbec. Personalistka nejsem jinak bych se asi nemusela ptát. spadlo to na mě naprosto nečekaně, snažím se všechno dát dohromady a všechno se učím za pochodu. Myslela jsem, že od toho tady ty diskuze jsou. Takže jsem Vás alespoň pobavila i když jsem moc nezjistila.
Já myslím, že jste se dozvěděla docela dost.
Např. §, který je potřeba prostudovat ke správnému převodu z jedné fy na druhou. Já osobně bych s podpisem dohody jako zaměstnanec byla velmi nedůvěřivá a opatrná.
jinak dohoda je dohoda od toho, že se obě strany dohodnou, proto je možné dohodu podepsat kdykoliv a s kýmkoliv ( i té na té MD).
>>>která
>>>>>>je na mateřské dovolené - dítě se jí narodilo v
>>>>>>listopadu 2012. Naše firma se prodává jinému
>>>>>>majiteli,
>>>>>>a o
>>>>>>zaměstnance nemá zájem, tak všichni zaměstnanci
>>>>>>podepsali výpověď dohodou s tím, že byli zaměstnáni
>>>>>>okamžitě
>>>>>>na druhou firmu majitele té první firmy před
>>>>>>prodejem.
>>>>>>Jakým způsobem můžu převést i ji? Když je na mateřské
>>>>>>můžu ji dát podepsat výpověď dohodou a sepsat s ní
>>>>>>novou pracovní smlouvu i když do práce nenastoupí? A
>>>>>>pokud ano jak je to s hlášením na ZP a OSSZ? Stejně
>>>>>>jako u
>>>>>>ostatních zaměstnanců?
>>>>>Musíte postupovat podle § 338 zákoníku práce. Tzn.
>>>>>zaměstnanci budou převedeni s firmou.
>>firmy.. Potřebovala jsem jen vědět jak to u podchytit
>>správně a co všechno je u ní potřeba udělat a jestli
>>jí tu dohodu vůbec můžu dát a jak ji přijmout na tu
>>další firmu pokud vůbec. Personalistka nejsem jinak
>>bych
>>se asi nemusela ptát. spadlo to na mě naprosto
>>nečekaně, snažím se všechno dát dohromady a všechno se
>>učím
>>za pochodu. Myslela jsem, že od toho tady ty diskuze
>>jsou. Takže jsem Vás alespoň pobavila i když jsem moc
>>nezjistila.
>Katce díky za odpověď. Jak ji tedy můžu převést na
>nového zaměstnavatele?
Nemyslím, že by nový majitel měl povinnost převzít zaměstnance, pokud nechce, ale v tom případě by starý měl ukončit pracovní poměry výpovědí s odstupným.
U vás, jestli to dobře chápu, tak původní zaměstnavatel převádí zaměstnance z jedné své firmy, kterou prodal, do jiné firmy, která dosud funguje. Měla by být sepsána smlouva o převodu zaměstnanců, zaměstnanci by to měli dostat na vědomí, na OSSZ poslat kopii této smlouvy se seznamem zaměstnanců, kterých se to týká. Pracovní smlouvy zůstávají v platnosti, průměry, zůstatky dovolené také.
U ZP odhlášky a přihlášky klasicky.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Změny, které přináší rok 2026 do oblasti zaměstnávání
Velký rozcestník změn v roce 2026, které se týkají podnikatelů
Nová sleva na sociálním pojistném v roce 2026
Konec roku rozhoduje: Špatně načasovaná platba daně či pojistného vyjde draho
Více než 1100 korun za to, že vám dají důchod. Přitom nemusíte platit nic
Od sedel po originální brýle. Přinášíme 10 zajímavých příběhů podnikatelů za rok 2025
24. 3. 2013 21:51
Dobrý den,
prosím o radu. V práci máme jednu zaměstnankyni, která je na mateřské dovolené - dítě se jí narodilo v listopadu 2012. Naše firma se prodává jinému majiteli, a o zaměstnance nemá zájem, tak všichni zaměstnanci podepsali výpověď dohodou s tím, že byli zaměstnáni okamžitě na druhou firmu majitele té první firmy před prodejem. Jakým způsobem můžu převést i ji? Když je na mateřské můžu ji dát podepsat výpověď dohodou a sepsat s ní novou pracovní smlouvu i když do práce nenastoupí? A pokud ano jak je to s hlášením na ZP a OSSZ? Stejně jako u ostatních zaměstnanců?