Re: Uplatnění DPH z nájemní smlouvy - lz
Zdravím,
tak jsem se dívala na ty náležitosti a ještě Vás moc prosím o názor.
Já mám smlouvu o nájmu dopravního prostředku, uvedeno trvání smlouvy doba určitá 6.-9.9., dálší bod "nájemné" zde uvedeno, že nájemné činičí 225 Kč + DPH a že bude uhrazeno na účet pronajímatele.
Celkové nájemné tedy zaplaceno 4x225 + 21%DPH = 1080 Kč převodem na účet.
Z náležitostí daňových dokladů tedy chybí:
- evidenční číslo daňového dokladu (smlouva nemá žádné číslo)
- základ daně, sazba daně, výše daně (pokud bych brala doklad jako zjednodušený (a ten v roce 2012 nešel vystavit na platbu převodem, tak jak je to možné letos), tak by tam měla být uvedena částka za plnění celkem tj. těch 1080 Kč vč. DPH?
Nechci vypadat jako "rypák" ale docela mě zvedlo ze židle, jakým způsobe daňový poradce té firmy napsal, že to prostě stačí a basta ... oni jsou v klidu, ale co my? Nárok na odpočet....
Dále musí být uvedenov té smlouvě, jak jste psala, např. "že smlouva slouží zároveň jako daňový doklad" ? To jsem v náležitostech dokladů totiž nenašla.
Moc díky za odpověď a trpělivost.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Změny, které přináší rok 2026 do oblasti zaměstnávání
Velký rozcestník změn v roce 2026, které se týkají podnikatelů
Nová sleva na sociálním pojistném v roce 2026
Konec roku rozhoduje: Špatně načasovaná platba daně či pojistného vyjde draho
Více než 1100 korun za to, že vám dají důchod. Přitom nemusíte platit nic
Od sedel po originální brýle. Přinášíme 10 zajímavých příběhů podnikatelů za rok 2025
26. 3. 2013 1:25
Dobrý den,
v létě jsme si krátkodobě pronajali auto - na 3 dny. Ve smlouvě je stanov účel pronájmu, výše ceny a termín platby.
DPH uplatněno na základě této smlouvy bez řádného dańového dokladu.
Prosím stačí to? Pokud ano, kde najdu oporu v zákoně?
Díky,
Vikis