Re: Odvod DPH - odběratel
Nevím, zda již někdo skutečně řešil. To se jedná o "pochybný "obchod , nebo se Váš odběratel zbláznil?
Fakturu vystavíte normálně s DPH, do přiznání uvedete také standartně, pouze uhradíte o toto méně na FU. Asi by jste si měli vyžádat doklad, kterým Váš odběratel uhradil DPH za Vás. Postup je popsaný zde
http://business.center.cz/business/diskuze/nova.aspx?reply=1057738
Re: Odvod DPH - odběratel
pokud jste spolehlivý plátce, máte registrovaný účet na FÚ, který bude zanedlouho zveřejněn a odběratel bude mít tento účet na faktuře, tak se pak nemusí odběratel obávat, že by ručil za DPH a není zapotřebí k tomuto kroku přistupovat....
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Změny, které přináší rok 2026 do oblasti zaměstnávání
Velký rozcestník změn v roce 2026, které se týkají podnikatelů
Nová sleva na sociálním pojistném v roce 2026
Konec roku rozhoduje: Špatně načasovaná platba daně či pojistného vyjde draho
Více než 1100 korun za to, že vám dají důchod. Přitom nemusíte platit nic
Od sedel po originální brýle. Přinášíme 10 zajímavých příběhů podnikatelů za rok 2025
26. 3. 2013 6:57
Prosím o radu, řeším poprvé tento případ. Běžně vystavuji faktury za služby se základní sazbou DPH. Nyní řeším případ, kdy chce odběratel ručit za odvedenou DPH s tím, že jí z mé vystavené faktury uhradí. Jak tedy správně vystavit fakturu? Uvést pouze základ daně s tím, že výši DPH uvedu 0 tak, aby se mi pak nepromítala DPH do přiznání? Uvádí se na fakturu nějaký speciální text? Jaké další povinnosti z tohoto postupu pro mne vyplývají? Musím s odběratelem uzavřít nějakou dohodu o tom, že DPH z faktury za mne odvede? Při sestavě DP DPH pak zvlášť platby, kdy za mne odvádí DPH odběratel, někde uvádím? Moc děkuji za případnou odpověď.