Re: dovolená výpočet
b) je správně - máte 4 týdny dovolené, zam-kyně na zkrác. úvazek má také 4 týdny, ale každý její týden má jenom 3 dny. To za předpokladu, že odpracuje 60 dní, pokud je neodpracuje, budete počítat nárok doovlené za každých 21 odprac-dnů 1/12 roční výměry, tj. 1,5 dne
Moc děkuji, tak ted už jsem to snad pochopila, takže pokud bude pracovat celý rok, tak b) výpočtem, ale pokud by třeba skončila v půlce roku a neměla odpracováno 60 dní , tak za každých 21 dní 1,5 dne dovolené. Pochopila jsem správně? A ještě pokud bude pracovat celý rok, ale bude v těch dnech mít paragraf třeba 3 dny na dítě, zkracuje se nárok z těch 12 dní?
do těch 60 (resp. 21) odpracovaných dnů patří jenom ty skutečně odpracované (příp. svátky, za které jí náleží náhrada mzdy),
dovolená se krátí až při zameškaných 100 prac.dnech
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Změny, které přináší rok 2026 do oblasti zaměstnávání
Velký rozcestník změn v roce 2026, které se týkají podnikatelů
Nová sleva na sociálním pojistném v roce 2026
Konec roku rozhoduje: Špatně načasovaná platba daně či pojistného vyjde draho
Více než 1100 korun za to, že vám dají důchod. Přitom nemusíte platit nic
Od sedel po originální brýle. Přinášíme 10 zajímavých příběhů podnikatelů za rok 2025
26. 3. 2013 9:05
Prosím jak je správný výpočet dovolené při úvazku 18hodin týdne po-st po 6 hodinách. Normální nárok při plném úvazku 20 dní. Dočetla jsem se tu, že za každých 21 odpracovaných dnů, a když vezmu kalendář a opravdu to spočítám po dnech, tak mi vyjde 7x21dnů + 10dnů, tedy 7,5 dne dovolené, ale taky jsem tu našla vzorček 4týdny dovolené x úvazek 18h/ 6 hodinami a to mi vyjde 12 dní, tedy samozřejmě za předpokladu, že bude celý rok odpracován. Moc děkuji!!