Re: DAP podáno, co dál?
vČR nemáte jistotu nikdy a v ničem, takový je holt úděl obyčejného občana
Zkuste si Vaše už podané přiznání zadat do Daňový portál, EPO, formulář DPFO a on vám jej automaticky zkontroluje, případně nahlásí chyby. Samozřejmě, že už jej znovu nebudete elektronicky posílat. Příští rok už si to zde můžete vyplnit rovnou a budete mít pro sebe jistotu, že to máte dobře Lze zde i vytisknout a pak podat na FÚ nebo přímo podat elektronicky.
https://adisepo.mfcr.cz/adistc/adis/idpr_epo/epo2/form/form_uvod.faces?
No, můžete si zajít za konkrétní paní, která vás má na starost. Pokusit se jí vysvětlit, o co vám jde :) . Bohužel i když ona to vaše DP před vámi zkoukne a řekne OK, nic to neznamená. Za rok může (někdo jiný, nebo i ta samá) zjistit, že to OK není. Oddychnout si můžete za cca 4 roky (přesné počítání lhůt je v daňovém řádu), protože pak už vám nemůžou daň doměřit, i kdybyste tam měl bůhví jaká zvěrstva.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Změny, které přináší rok 2026 do oblasti zaměstnávání
Velký rozcestník změn v roce 2026, které se týkají podnikatelů
Nová sleva na sociálním pojistném v roce 2026
Konec roku rozhoduje: Špatně načasovaná platba daně či pojistného vyjde draho
Více než 1100 korun za to, že vám dají důchod. Přitom nemusíte platit nic
Od sedel po originální brýle. Přinášíme 10 zajímavých příběhů podnikatelů za rok 2025
26. 3. 2013 10:00
Dnes jsem si byl poprvé samostatně podat svoje DAP, a jsem z toho trochu překvapený. Strávil jsem na podatelně asi tři minuty, a to je vše. Tedy né že bych si stěžoval že jsem byl tak rychle vyřízený, naopak. I jsem přesvědčen že všechny údaje, výpočty i přílohy jsou v naprostém pořádku. Ale jak nepochybuji o tom, že už při sebemenší blbůstce mě FÚ bude kontaktovat, stejně tak jsem přesvědčen že když vše opravdu v pořádku bude, vykašlou se na mě a nedozvím se to. Tak se ptám - jak / přes koho si můžu ověřit že moje přiznání bylo v pořádku (a po jak cca dlouhé době ode dne podání)? Eventualita 'až uvidím přeplatek na svém účtu' je časově mimo ... :-D Díky!