Re: nákup a prodej ojetých aut - spěchá,
I ojeté auto může být klasicky s DPH. Musíte rozlišovat - osvobozené prodeje (při nákupu plátcem nebyl nárok na odpočet - pak při prodeji se DPH neodvádí) a prodeje klasicky s DPH.
§90 - přirážka není stálá, DPH se odvede pouze z přirážky, DPH nesmí být vyčísleno na faktuře, musí být uvedeno, že je to prodej ve zvláštním režimu.
Projděte si zdejší historii, když jsem s autama začínala, hodně jsem toho vyčetla zde.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Další spor Schillerové s Babišem, tentokrát jde o limity u zdravotních benefitů
Ženám rostou důchody v posledních letech rychleji než mužům
Město chtělo vyšší daň z nemovitostí pro brownfieldy, zdanilo však i školku
Nepodceňte návodné dokumenty a pomůcky k JMHZ
Poplatky za rozhlas a TV se ruší. Nahradí je stát. Lidé mohou přispívat doborovolně
Důležitý dokument pro seniory. Kdy budete potřebovat potvrzení o důchodu
26. 3. 2013 15:00
Klient se zabývá nákupem a prodejem ojetých aut v rámci ČR. Stal se plátcem dph. Předpokládám,že toto je prodej ve zvláštním režimu a dph bude odvádět pouze z přirážky. Jak jsem ale studovala par. 90, tak mi přijde,že tam se počítá s nějakou stálou procentní přirážkou? On ale ji nemá pokaždé stejnou...
Také jsem vyčetla,že na dokladu nesmí být vyčíslena dph, jen uvedeno : zvl. režim - použité zboží. Ale takové náležitosti jako je DUZP, cena vč. dph , tam asi mít musí..prodává přes kupní smlouvy. Díky za názory