Oprava mzdy-prosím mzdové účetní

• (neregistrovaný)

26. 3. 2013 17:25

Koncem měsíce ledna měl zaměstnanec dovolenou. Avšak v době dovolené měl akutní zdravotní problémy a byl odvezen do nemocnice a následně operován. Byl mu vystaven nemocenský lístek od 29.1., což jsme se dozvěděli později. Takže mu byla vystavena mzdy s proplacením dovolené. Chci tuto mzdu za leden zpětně opravit. Mohu o rozdíl ve mzdě upravit odvody z mezd (daň,zdr. a soc. pojištění) za březen. Děkuji moc za radu.

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
    • 26. 3. 2013 18:28

xJ (neregistrovaný)

Re: Oprava mzdy-prosím mzdové účetní
      Oprava měla být už ve mzdě za únor, ale jestli to dobře chápu, tak v lednu za dny 29,30,31 byla zaplacena dovolená a nemělo být nic, protože první tři dny PN jsou neplacené. V nejbližší výplatě bych srazila peníze za 3 dny D. Tím se pojištění srovná.

• 26. 3. 2013 20:11

RenataH (neregistrovaný)

A jak jste udělala mzdy za únor ? Pravděpodobně budete muset opravit i ty.

• 27. 3. 2013 9:47

dobroslava (neregistrovaný)

Mzdy za únor už byly v pořádku - resp. zaměstnanec marodil až do 27.2., tudíž jsem nic opravit nemohla. Nyní jsem mu v lednu opravila v PC výplatu zpětně a rozdíl chci opravit ve mzdě v březnu. Tu výplatu jsem opravila zpětně v lednu proto, že musí mít ve výplatě vyloučené doby (ELDP). Rozdíly chci upravit v odvodech za březen. Ale nevím, zda to lze?

• 27. 3. 2013 14:03

xJ (neregistrovaný)

jestli jste lednovou opravila zpětně (program vám to umožní), tak už máte leden správně, ale máte chybně přehledy za leden oproti skutečnosti, protože v přehledech máte o dovolenou víc, než je nyní opravená skutečnost,tak že podle mne musíte udělat opravné přehledy za leden

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).