Re: Oprava mzdy-prosím mzdové účetní
Oprava měla být už ve mzdě za únor, ale jestli to dobře chápu, tak v lednu za dny 29,30,31 byla zaplacena dovolená a nemělo být nic, protože první tři dny PN jsou neplacené. V nejbližší výplatě bych srazila peníze za 3 dny D. Tím se pojištění srovná.
Mzdy za únor už byly v pořádku - resp. zaměstnanec marodil až do 27.2., tudíž jsem nic opravit nemohla. Nyní jsem mu v lednu opravila v PC výplatu zpětně a rozdíl chci opravit ve mzdě v březnu. Tu výplatu jsem opravila zpětně v lednu proto, že musí mít ve výplatě vyloučené doby (ELDP). Rozdíly chci upravit v odvodech za březen. Ale nevím, zda to lze?
jestli jste lednovou opravila zpětně (program vám to umožní), tak už máte leden správně, ale máte chybně přehledy za leden oproti skutečnosti, protože v přehledech máte o dovolenou víc, než je nyní opravená skutečnost,tak že podle mne musíte udělat opravné přehledy za leden
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Změny, které přináší rok 2026 do oblasti zaměstnávání
Velký rozcestník změn v roce 2026, které se týkají podnikatelů
Nová sleva na sociálním pojistném v roce 2026
Konec roku rozhoduje: Špatně načasovaná platba daně či pojistného vyjde draho
Více než 1100 korun za to, že vám dají důchod. Přitom nemusíte platit nic
Od sedel po originální brýle. Přinášíme 10 zajímavých příběhů podnikatelů za rok 2025
26. 3. 2013 17:25
Koncem měsíce ledna měl zaměstnanec dovolenou. Avšak v době dovolené měl akutní zdravotní problémy a byl odvezen do nemocnice a následně operován. Byl mu vystaven nemocenský lístek od 29.1., což jsme se dozvěděli později. Takže mu byla vystavena mzdy s proplacením dovolené. Chci tuto mzdu za leden zpětně opravit. Mohu o rozdíl ve mzdě upravit odvody z mezd (daň,zdr. a soc. pojištění) za březen. Děkuji moc za radu.