Re: Koupě společnosti, převod podílu
prosím Vás. co tedy vše potřebuji, abych mohla rok 2012 zpracovat?? když k převodu podílu došlo 20.12.2012??
Děkuji moc za pomoc jana
O převod podílu nebudete účtovat
Změny popíšete v příloze k účetní závěrce
Otvírat knihy nebudete, nejedná se o novou společnost
To, že má jiný název, jinou činnost a jiného majitele, se účetnictví vůbec nedotkne
Musíte v účetnictví kontinuálně pokračovat celý rok, nelze dělit na účetnictví před prodejem podílu a po prodeji
Co dělat - zajistit účetnictví a komplet doklady roku 2012 a pokračovat v účtování
Moc děkuji, takže účetnictví roku 2012 má dodělat původní účetní, ta předá uzavřený rok 2012 a já ( no asi já ne, jiná účetní:::))) bude pokračovat v roce 2013. Nahraje si konečné zůstatky, jako počáteční.
Jste moc hodní Jana
Internet Info BusinessCenter.cz (businesscenter.podnikatel.cz)
Server s informacemi pro podnikání.
Copyright © 1998 – 2021 Internet Info, s.r.o. Všechna práva vyhrazena.
26. 3. 2013 22:01
Dobrý večer, jsem začínající účetní po škole a vím, že až pořádná praxe mě naučí. Proto Vás velmi prosím o shovívavost, trpělivost a hlavně o radu. Slíbila jsem kamarádce, že ji pomůžu a nevíme si rady.
Na základě smlouvy o převodu obchodního podílu byl na FO převeden obchodní podíl 200.000,- Kč za smluvní cenu 20.000,- Kč. Jak prosím Vás otevřu účetní knihy a jak zaúčtuji. Mám i obratovou předvahu analyticky společnosti před převodem, koncové zůstatky MD a D, když byly součástí převodu, budu mít jako počáteční stavy převedené společnosti??Jsem z toho úplně jelen a nemám se na koho obrátit.
Předem moc děkuji za rady Jana