Re: Odpisy Pohoda
jen upozornění k progr. Pohoda - zadejte si i účetní odpisy. Pokud se daň a úč mají rovnat, tak použijte ty samé sazby jako na daňových. Pokud byste chtěla někdy v bud. daňové přerušit - tak se Vám nezaúčtují účetní! Tuto chybu udělala kolegyně přede mnou a já si teď ručně opravuji ZC majetku (vůbec si nenaúčtovala úč. odpisy a tak má ZC v účtu špatně).
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Další spor Schillerové s Babišem, tentokrát jde o limity u zdravotních benefitů
Ženám rostou důchody v posledních letech rychleji než mužům
Město chtělo vyšší daň z nemovitostí pro brownfieldy, zdanilo však i školku
Nepodceňte návodné dokumenty a pomůcky k JMHZ
Poplatky za rozhlas a TV se ruší. Nahradí je stát. Lidé mohou přispívat doborovolně
Důležitý dokument pro seniory. Kdy budete potřebovat potvrzení o důchodu
26. 3. 2013 22:41
Dobrý den, prosím o radu ohledně odpisů vozidla, které bylo pořízeno a zařazeno v prosinci 2012. Daňové = účetní, budu odepisovat už v prosinci?
Nevím, zda zadávám do programu dobře. Pokud nepoužiju odpisový plán, mám jen daňové - to zn., že se účetní rovnají daňovým?
Ale za jeden měsíc 12/2012 mi program počítá odpis ve výši 25.319,- z PC 230.168,-, , mám dát přerušení odpisů a odepisovat až následující měsíc po zařazení, tj. od 1/2013? Jedná se o FO vedoucí účetnictví.
Děkuji za kontrolu a radu