Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Změny, které přináší rok 2026 do oblasti zaměstnávání
Velký rozcestník změn v roce 2026, které se týkají podnikatelů
Nová sleva na sociálním pojistném v roce 2026
Konec roku rozhoduje: Špatně načasovaná platba daně či pojistného vyjde draho
Více než 1100 korun za to, že vám dají důchod. Přitom nemusíte platit nic
Od sedel po originální brýle. Přinášíme 10 zajímavých příběhů podnikatelů za rok 2025
27. 3. 2013 14:43
Máme se zákazníkem – švýcarskou firmou, která je registrována k DPH v Německu – rámcovou smlouvu o dodávkách palet do Německa . Dodávky se budou uskutečňovat opakovaně každý týden určité množství – první dodávka je ve 13. týdnu, poslední je v 18. týdnu. Na tuto celou dodávku chtějí vystavit jednu fakturu dne 15.7. t.r. se splatností 10 dnů.
Domnívala jsem se, že se jedná o opakované plnění dle § 21 odst. 9 - : U opakovaných plnění se považuje zdanitelné plnění za uskutečněné nejpozději posledním dnem zdaňovacího období. Opakovaným plněním se rozumí uskutečnění zdanitelných plnění ve sjednaných lhůtách během zdaňovacího období ( máme rozpis na týdny a množství, které bude v každém jednotlivém týdnu dodáno), přičemž se v rámci smlouvy jedná o plnění zbožím stejného druhu (jsou to stále stejné palety), které je navzájem zastupitelné nebo službou stejné povahy.
Ale pak jsem si přečetla § 22 odst. 3 : při dodání zboží do JČS, na které se vztahuje osvobození od daně s nárokem na odpočet daně, vzniká povinnost přiznat uskutečnění tohoto dodání k patnáctému dni v měsíci, který následuje po měsíci, v němž bylo zboží odesláno nebo přepraveno do JČS. Pokud však byl doklad vystaven…atd.
Znamená to, že bychom museli dodávky uvádět v každém měsíci
v daňovém přiznání a souhrnném hlášení bez ohledu na vystavení faktury?
Máte někdo zkušenost jak se s tím vypořádat v praxi?
Děkuji a jsem s pozdravem