Dobrý den, můžete mi prosím poradit jak z následující situace? V roce 2012 jsme dělali rekonstrukci objektu a jedním z nákladů byly truhlářské práce. Poskytovat služby byl plátce daně, my jsme také, tak měl vystavit doklad s PDP a my odvést a nárokovat DPH. Jednak faktura byla vystavená 28.12.12 a ke mě se dostala v polovině února a pán se přiznal, že z faktury odvedl DPH. Je mi asi jedno jak si to vyřeší on, ale já bych asi měla správně uděalat dodatečné přiznání za 4.Q. aby se tam tato faktura promítla. Dnes mi ještě psal, že je škoda, že když odvedl on daň, tak mi si ho máme nárokovat. To je asi nesmysl, ne? Jak z toho ven, aby u nás bylo vše v pořádku? Děkuji Jana
Re: PDP paní v.e.n.d.y
vy nemáte nárok na DPH i když on odvesl, jelikož je to v režimu PDP, takže uděláte dod. DPH IV.Q. + pošlete oznámení za odběratele...
Re: PDP paní v.e.n.d.y
pokud je to PDP, Vy nemáte nárok na odpočet DPH a musíte provést samovyměření a tedy podat dodatečné DP a hlášení pak celé znovu. Pán by měl předělat fakturu a podat také dodatečné přiznání a předělané hlášení. Rouhoduje datum plnění a to byl prosinec 2012.
28. 3. 2013 9:40
Dobrý den, můžete mi prosím poradit jak z následující situace?
V roce 2012 jsme dělali rekonstrukci objektu a jedním z nákladů byly truhlářské práce. Poskytovat služby byl plátce daně, my jsme také, tak měl vystavit doklad s PDP a my odvést a nárokovat DPH. Jednak faktura byla vystavená 28.12.12 a ke mě se dostala v polovině února a pán se přiznal, že z faktury odvedl DPH. Je mi asi jedno jak si to vyřeší on, ale já bych asi měla správně uděalat dodatečné přiznání za 4.Q. aby se tam tato faktura promítla. Dnes mi ještě psal, že je škoda, že když odvedl on daň, tak mi si ho máme nárokovat. To je asi nesmysl, ne? Jak z toho ven, aby u nás bylo vše v pořádku? Děkuji Jana