Re: Nekorektní jednání banky
Boj s větrnými mlýny. Znám to na vlastní kůži, můžete s nimi komunikovat, odkazovat se na cokoliv, vždy přijde jen "asertivní" odpověď a nic z toho....v mém případě nešlo o částku, která by mi stála za to, celou záležitost předat k soudu, jinak jsem to vážně zvažovala. Pokud by šlo úvěr refinancovat, jděte do toho, už z principu.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Změny, které přináší rok 2026 do oblasti zaměstnávání
Velký rozcestník změn v roce 2026, které se týkají podnikatelů
Nová sleva na sociálním pojistném v roce 2026
Konec roku rozhoduje: Špatně načasovaná platba daně či pojistného vyjde draho
Více než 1100 korun za to, že vám dají důchod. Přitom nemusíte platit nic
Od sedel po originální brýle. Přinášíme 10 zajímavých příběhů podnikatelů za rok 2025
29. 3. 2013 13:19
Dobrý den.
Vedu spor s bankou,se kterou mám sjednanou písemnou smlouvu o úvěru z roku 2010.V konkrétních bodech smlouvy je sjednaný den splatnosti ke 20.dni kalendářního měsíce,který je bankou potvrzen faktem,že poslední splátku naplánovala na 22.04.2014. Dále je sjednáno,že jakékoli smluvní změny mohou být jen písemné.Dva roky řádně splácím,aniž by banka protestovala,nebo mě upomínala.Nyní za měsíc-únor,březen 2013 mě začala bez mého vědomí sankcionovat mimořádnými splátkami,které začala provádět již 15.den v měsíci.Tyto sankce mi odčerpávají rezervu,kde logicky dojde k nedostatku hotovosti a k upomínkám...
Je možné,že v bance došlo ke změně systému vlivem hackerských útoků.Tato změna,ale prošla bez mého vědomí a bez mého vědomí a souhlasu,jako rovnoprávné smluvní strany,také začala banka deklarovat den splatnosti jako 15.,přestože v písemné smlouvě je stanoveno do 20.dne.
Moje otázka je taková:Snažím se v zákoně o bankách č.21/1992 a zákoně o platebním styku č.124/2002 najít konkrétní §,který bych mohl použít,jestli existuje.Ale je to takové slovíčkaření,že mám problém s výkladem.Můžete mi poradit,než postoupím spor finančnímu arbitrovi?
Děkuji za odpověďMichal Svoboda