Re: je ochr.lhůta i po době určité?
Pokud Vaše zaměstnání splňuje podmínky pro sociální pojištění, pak nemá doba určitá vliv na Váš nárok na nemocenské a PPM. Půjdete-li na nemocenskou až po ukončení pracovního poměru, tj. v ochranné lhůtě pro nemoc 7 dní, nebudete prvních 21 dní dostávat žádné peníze, až od 22 dne bude nemocenskou vyplácet sociálka a poté budete na mateřské. Tam jej ochranná lhůta 180 dní od ukončení PP. Máte-li rizikové těhotensktví a budete-li nemocná třeba od května, bude pobírat 21 dní klasickou náhradu od zaměstnavatele a poté nemocenské od sociálky.Váš PP vždy skončí v dohodnutém termínu 31.5.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Změny, které přináší rok 2026 do oblasti zaměstnávání
Velký rozcestník změn v roce 2026, které se týkají podnikatelů
Nová sleva na sociálním pojistném v roce 2026
Konec roku rozhoduje: Špatně načasovaná platba daně či pojistného vyjde draho
Více než 1100 korun za to, že vám dají důchod. Přitom nemusíte platit nic
Od sedel po originální brýle. Přinášíme 10 zajímavých příběhů podnikatelů za rok 2025
29. 3. 2013 20:16
Dobrý večer,
můžete mi prosím poradit?Mám práci na dobu určitou na 6 měsíců do 31.5.Nastoupila jsem 1.12.Před tím sem byla 16 dnů na pracáku.Před tím 5 let zaměstnaná.Zjistila jsem,že jsme těhotná.Otázka je.Platí i ochraná lhůta 7 dnů po ukončení pr.poměru?Můžu pak jít 1.6 na nemocenskou?A splňuju dny na PPM?Děkuji