Re: Den nástupu v pracovní smlouvě
To si právě taky nejsem jistá, od kdy ho mám přihlásit. On totiž byl u nás na DPČ a z tý bude přecházet na HPP. Tak jsem myslela, že bych ho odhlásila na SP k 31.3. a od 1.4. znovu přihlásila akorát s jiným kódem. Nebo to takto nejde?
Mně to nepřijde jako problém - pracovní smlouva od 1.4. a faktický nástup 2.4. Průměr spočítáte pravděpodobný a pokud je to dělník a bude mít placený svátek, přihlásím na ZP a OSSZ 1.4. Naopak v programu - alespoň co je u nás - bývá problém souběžný pracovní poměr, tomu bych se já osobně raději vyhnula, alespoň u nás bývá chybně občas ELDP či P/O při souběhu ...
Můžete ho 31.3.2013 odhlásit . Přihlásíte ho podle toho, co nám říká zákon o nemocenském pojištění č. 187/2006 Sb., § 10:
§ 10 Vznik a zánik pojištění zaměstnanců
(1) Pojištění vzniká zaměstnanci uvedenému v § 5 písm. a)
a) bodě 1 dnem, ve kterém nastoupil do práce, a zaniká dnem skončení pracovního poměru; za den, ve kterém tento zaměstnanec nastoupil do práce, se považuje též den přede dnem nástupu do práce, za který příslušela náhrada mzdy nebo platu nebo za který se mzda nebo plat nekrátí,
takže v podstatě podle druhu odměňování. Pokud by měl měsíční tarif, bude pojištěn (=přihlášen) ode dne uvedeného v prac.smlouvě, i kdyby to byl svátek, SO nebo NE.
Internet Info BusinessCenter.cz (businesscenter.podnikatel.cz)
Server s informacemi pro podnikání.
Copyright © 1998 – 2021 Internet Info, s.r.o. Všechna práva vyhrazena.
29. 3. 2013 22:20
Dobrý den, chtěla bych se zeptat, zda je možné stanovit datum nástupu do práce v pracovní smlouvě i na den svátku. Je možná tato formulace? : Zaměstnanec je povinen nastoupit do práce dne 1. 4. 2013. Tímto dnem vzniká pracovní poměr mezi zaměstnavatelem a zaměstnancem.
Je to správně, i když zaměstnanec fyzicky nastoupí až od 2.4.? Také bych se chtěla zeptat, z čeho se bude počítat náhrada za svátek.
Děkuji za odpověď.