Re: předpis DPFO-nikdo neví? Paní v.e.n.
Četla jsem Váš dotaz již dříve, ale já s určitostí nevím. Tak snad jen názor, v účetnictví by měla být taková daň, která by vyšla jen z podnikání. Jestliže uplatňoval slevy na poplatníka v zaměstnání, pak bych spočítala 15% daň ze zisku, který má z podnikání a tu bych zaúčtovala 591/341. Daň pokryla zálohami a až FU vrátí celý přeplatek daně, do účta bych zaúčtovala jen tolik, aby se účet 341 vynuloval. Nakonec jde o nedaňovou záležitost, tak snad by to bylo dobře. Dobrou noc
Děkuji moc, ale problém je, že v zaměstnání neuplatňoval žádné slevy, nepodepsal prohlášení a má 2 děti. Takže když spočítám daň z podnikání a odečtu položky snižující a odečitatelné, má nárok na bonus, a ne daňovou povinnost. Tak jsem z toho opravdu jelen. Přesto děkuji za názor. Dobrou noc.
Jak psala paní v.e.n.d.y., do nákladů daň z podnikání, rozdíl proúčtovat vůči účtu 491
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Změny, které přináší rok 2026 do oblasti zaměstnávání
Velký rozcestník změn v roce 2026, které se týkají podnikatelů
Nová sleva na sociálním pojistném v roce 2026
Konec roku rozhoduje: Špatně načasovaná platba daně či pojistného vyjde draho
Více než 1100 korun za to, že vám dají důchod. Přitom nemusíte platit nic
Od sedel po originální brýle. Přinášíme 10 zajímavých příběhů podnikatelů za rok 2025
29. 3. 2013 23:27
Prosím -volám SOS. Podnikatel, účetnictví-jako hlavní je zaměstnán. Podává přiznání jako FO, kdy příjmy dle §6 = 434.160 č, dle § 7 jsou 175.775. Sražena daň závislá je 65.160, zálohy na daň z podnikání uhrazeny 37.400,- Daň. povinnost ze všeho je 38.262,- Kč, takže má vratku daně celkem 64.298,- Kč. Zblbla jsem a nevím co předepsat jako daňovou povinnost do účetnictví? Moc prosím, pomozte, jsem úplně vedle... Nejsem vůbec schopna zjistit, kolik z výsledné daňové povinnosti připadá na podnikání. Moc prosím...