Re: 042 - směrnice zařazení k 1.1.
Majetek se zařazuje až v okamžiku, kdy jsou splněnyvšechny podmínky pro jeho provoz, takže bych ho klidně zařadila až v lednu 2013. Ale směrnici byste měli mít, nejen na zařazování, ale i na ostatní nákládání s majetkem. Na 042 můžete mít zůstatek, jen na něj napište inventuru, z čeho se skládá.
K DPH - v prvním DP po registraci můžete uplatnti DPH z majetku a zásob,které ke dni registrace ještě máte a máte k nim řádné daňové doklady. To znamená inventuru a uplatnit odpočet. Jen tedy přiznání za únor se podávalo do 25.3., takže to vypadá na dodatečné....
Vendy, děkuji, to já ho stihla podat i uplatnit :-) Teď se jen plácám v přiznání PO.
Je tedy i nějaká možnost ho zařadit do používání i později, takže by mi tam vstoupil ten měřák už bez daně? Přijde mi divné ho odepisovat s daní, když jsem si jí nechala vrátit. Nebo to není proti ničemu? Nemusela bych ho vlastně i o tu vrácenou daň pak přecenit? Já nadávala, když jsem se dozvěděla, že ten nákup nepočkal ..... Jenže, nikdo mne neposlouchal, jako vždy.
Kolik % z uspořeného zisku Vám posílá firma na Váš bankovní účet, že za ně tak bojujete, pracujete o Velikonocích?
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Změny, které přináší rok 2026 do oblasti zaměstnávání
Velký rozcestník změn v roce 2026, které se týkají podnikatelů
Nová sleva na sociálním pojistném v roce 2026
Konec roku rozhoduje: Špatně načasovaná platba daně či pojistného vyjde draho
Více než 1100 korun za to, že vám dají důchod. Přitom nemusíte platit nic
Od sedel po originální brýle. Přinášíme 10 zajímavých příběhů podnikatelů za rok 2025
30. 3. 2013 11:52
s.r.o. koupila v prosinci 2012 docela drahý měřící přístroj - když bych ho zařadila do používání v roce 2012 a začala ho odepisovat, dostaneme se do ztráty.
Mohu napsat směrnici, podle které se budou HIM zařazovat do používání až od 1. následujícího měsíce a tím pádem bych i tento měřák měla v maj. až od 1.13 a odpisy za 2012 se nebudou konat.
prostě, může mi zůstat na 042 zůstatek?
A druý dotaz - od 1.2. jsme plátci DPH, když ho zařadím do maj. od 1/13, bude jeho cena včetně DPH, mohu ji o DPH ponížit např. pozdějším zařazením?