Re: Posílat výkazy za s.r.o. na krajský
Přidávám ještě titulní stranu, když už to má být vyvěšeno na Internetu, tak ať to nějak vypadá.
Na druhou stranu - přeje si s.r.o. (amjitelé s.r.o.), aby každý věděl o jeho hospodaření? Není to věcí paní účetní, aby tyto věci zajišťovala. Aby pak sama účetní s tím neměla problém, že majitele s.r.o. do něčeno "tlačila" ( i když je to podle zákona) a oni si to nakonec nepřáli ...
Vedu manželovi s.r.o. :-) Ale koukala jsem, že tu byl i pán, který to tam neposílal i 5 let a nic se nedělo. Tak nevím, zda je to opravdu tak strašně nutné někde vyvěšovat tyto údaje. Je to začínající s.r.o., tak chci mít vše ok, nad tímhle jsem se trošku pozastavila.
Buď splníte svou zákonnou povinnost a výkazy pošlete, nebo je posílat nebudete a prostě počkáte, až se někdo (např. obchodní partner) naštve, napíše na soud a požádá, aby Vás vyzvali ke splnění zákonné povinnosti ... výzva, pokuta ... atd. Je to jen na Vás.
začátkem letošního roku z FÚ volali, že v obchodním rejštříku nemáme uzávěku za rok 2010, sice jsme ji poslali, ale nešla otevřít bylo tam, že není dosud zdigitalizováno. Svou povinnost jsme splnili, ale musela jsem na obchodní rejstřík poslat uzávěrku znova. Pak mi volali z FÚ, že už je vše v pořádku. To znamená, že zřejmě začínají ověřovat, jestli firma uzávěrku zveřejnila. Je to povinností firmy uzávěrku zveřejnit.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Změny, které přináší rok 2026 do oblasti zaměstnávání
Velký rozcestník změn v roce 2026, které se týkají podnikatelů
Nová sleva na sociálním pojistném v roce 2026
Konec roku rozhoduje: Špatně načasovaná platba daně či pojistného vyjde draho
Více než 1100 korun za to, že vám dají důchod. Přitom nemusíte platit nic
Od sedel po originální brýle. Přinášíme 10 zajímavých příběhů podnikatelů za rok 2025
30. 3. 2013 22:24
Dobrý večer, vedu PÚ malé s.r.o. a nyní jsem tu četla o povinnosti posílat Rozvahu+výkaz zisku a ztrát+ přílohu k účetní závěrce na krajský soud. Je to tak, pokud ano, posílá se to přes datovku nebo e-mailem?