Re: služební cesta
Takže případný přeplatek, který by vracel, by byl při přepočtu na CZK v den poskytnutí zálohy? A co stravné? Také dnem zálohy?
A v účetnictví bych dala každý kurz jiný(podle data účetního případu), protože je stanoven denní kurz?
Děkuji. Také přeji krásné velikonoce.
Takže případný přeplatek, který by vracel, by byl při přepočtu na CZK v den poskytnutí zálohy? A co stravné? Také dnem zálohy?
A v účetnictví bych dala každý kurz jiný(podle data účetního případu), protože je stanoven denní kurz?
Děkuji. Také přeji krásné velikonoce.
ještě raději příklad jak by to bylo zaúčtované:
1. záloha - kurz ke dni vydání zálohy
2. náklady (PHM, dálnice) - kurz dle dne, kdy bylo nakoupeno
3. přeplatek, doplatek - kurz ke dni vyúčtování cesty
4. vyplacené stravné - kurz ke dni vyplacení zálohy
Byla by nějaká změna v případě, že by byl přeplatek nebo nedoplalatek, diety vyplaceny v CZK?
Takže tak, jak jsem to napsala je to správně pro zaměstnance? Já jsem už asi maličko natvrdlá a moc nad tím přemýšlím. Několik dní nad tím sedím... V případě, že by vyjel na služební cestu takhle podnikatel OSVČ, tak by to bylo stejně nebo jinak?
Internet Info BusinessCenter.cz (businesscenter.podnikatel.cz)
Server s informacemi pro podnikání.
Copyright © 1998 – 2021 Internet Info, s.r.o. Všechna práva vyhrazena.
31. 3. 2013 20:43
Dobrý večer. Pročetla jsme už hromadu diskuzí, ale moudrá z toho nejsem. Porádí mi někdo zkušenější? Já jsem v tomhle začátečník. Zaměstnavatel vyjel na služební cestu. Byla mu poskytnuta záloha v EURech. Tedy by měla být v účetnictví přepočtena kurzem jejího vyplacení, že? A po ukončení cesty mi zaměstnavatel dodá doklady za poplatek za dálnice a naftu nakoupenou v zahr. za EURa. Jakým kurzem je zaúčtovat do účetnictví? A jakým kurzem diety? A jakým případný přeplatek z vyplacené zálohy?