Re: Jaký § při výpovědi ?
Výpověď dohodou neexistuje. I kdyby existovala, tak manžel nemůže "výpověď dohodou z organizačních důvodů pro nadbytečnost" dát. Může pouze dostat od zaměstnavatele výpověď z organizačních důvodů pro nadbytečnost (o nadbytečnosti rozhoduje zaměstnavatel, nikoli zaměstnanec) - § 52 c) a o skončení PP z tohoto důvodu se mohou dohodnout.
ZP zde na BC rozhodně neuvádí § 43 - to je Přeložení.
Dohoda je § 49 a zde na BC také není § 50 zrušen. Nedíváte se na starší vydání ZP?
Re: Jaký § při výpovědi ?
Děkuji za rady nejsem zběhlá v personalistice,opravdu to tady na Business takhle mám,tak nevim.Co se týče té výpovědi tak zaměstnavatel mu nechce napsat výpověď kvůli tomu ,že mu nechce dát odstupné i když mu tu výpověď v podstatě dává.Takže jsem tu na netu vyčetla ,že dohodu můžu takto napsat i s formulí pro nasbytečnost pro úřad práce,aby dostal podporu v plné výši.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Změny, které přináší rok 2026 do oblasti zaměstnávání
Velký rozcestník změn v roce 2026, které se týkají podnikatelů
Nová sleva na sociálním pojistném v roce 2026
Konec roku rozhoduje: Špatně načasovaná platba daně či pojistného vyjde draho
Více než 1100 korun za to, že vám dají důchod. Přitom nemusíte platit nic
Od sedel po originální brýle. Přinášíme 10 zajímavých příběhů podnikatelů za rok 2025
1. 4. 2013 11:04
Dobrý den,
poprosím o radu jaký použít § když manžel dává výpověď dohodou z organizačních důvodů pro nadbytečnost?ZP tady v business center uvádí §43 ale můj účetní program Pohoda kde jsem to chtěla zkontrolovat uvádí §49.Pokud by to byla výpověď ze strany zaměstnance tak Pohoda mě odkazuje na §50 odst. 3 s důvodem a tady na business je §50zrušen.tak jak to tedy prosím je?
Díky moc.