Hlavní navigace

Prosím! jak zaokrouhlovat daňové výdaje?

  • (neregistrovaný)

    1. 4. 2013 15:38

    Chci se zeptat, dělám DE v tabulce v excelu, jak mám zaokrouhlovat daňové výdaje. Mám např. nákupy v tesku, kde je výdaj 45,9, celkem zaplaceno 46,- a následně je rozepsáno dph (které je počítáno již ze zaokrouhlené částky.

    Dělám dobře, když do tabulky do celkových daňových výdajů dávám nezaokrouhlenou částku (když pak rozpočítám zboží a materiál zvlášť součet vychází stejně)

    Ale na každých fakturách je to uděláno jinak, tak nevím, jak to zpracovat jednotně, kontroluji po sobě celou evidenci a mám v tom dost zmatek- jednou to dělám tak a jindy jinak.. nevím, co je správně, poraďte prosím!

    • Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
    • 1. 4. 2013 16:14

      eva bastiová (neregistrovaný)

      Re: prosím! jak zaokrouhlovat daňové výd
      DPH přepočítám koeficientem a zaokrouhluji matematicky na celé koruny každý doklad zvlášť, pokud se nejedná o řádný daňový doklad.

    • 1. 4. 2013 16:28

      helenaaaa (neregistrovaný)

      Re: prosím! jak zaokrouhlovat daňové výd
      Já teď ale nemluvím o dph.. snažím se zpracovat výdaje ohledně daně z příjmu fyzické osoby. V dph vycházím dle údajů pro evidenci dph na fakturách, ale v daňové evidenci je sloupec celkové daňové výdaje a po přemýšlení jsem došla k tomu, že nelze sledovat dph a daň z příjmu fo v jedné tabulce, protože se to liší... původně by měl základ (u dph) být i daňový výdaj, ale ve skutečnosti tomu tak není např. díky obalům a jinému datu zaúčtování (dle zdanitelného plnění x dle data výdaje z pokladny).

      Jde mi o zaokrouhlení zdanitelných výdajů, které odečtu od zdanitelných příjmu v daňovém přiznání.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).