Re: To musí být APRÍL !!
Učetní nejsem, ale měla jsem v roce 2012 jeden doklad, tak jsem se mylně domnívala, že to zvládnu sama. S tiskovým výstupem z pohody jsem šla za daňovým poradcem a ten mi řekl, že mi nesedí aktiva a pasiva, protože mám špatně nastavený program a v té tiskové sestavě má být účet 501 u pasiv.
Tak moc děkuji za připomínky.
>>>Učetní nejsem, ale měla jsem v roce 2012 jeden
>>>doklad,
>>>tak jsem se mylně domnívala, že to zvládnu sama. S
>>>tiskovým výstupem z pohody jsem šla za daňovým
>>>poradcem a
>>>ten mi řekl, že mi nesedí aktiva a pasiva, protože
>>>mám
>>>špatně nastavený program a v té tiskové sestavě má
>>>být
>>>účet 501 u pasiv.
>>>Tak moc děkuji za připomínky.
>>
>>Napište jaký doklad, na co a jak jste ho zaúčtovala
>>Slibuji, že už kousat nebudeme
>>
>>Jaké máte účty a částky na nich v počáteční rozvaze k
>>1.1.2012?
>
>Děkuji jste moc hodná
>
>Nákup spotřebního materiálu 12.978,- Kč
>zaúčtovala jsem 501/211
>
>účty mám
>Aktiva
>211 155.794,02
>Pasiva
>411 200.000,-
>429 -44.205,98
>Moc děkuji M
Moc děkuji ano jsou to počáteční stavy a jediný doklad za rok 2012.
Pokladna je snížena. ale asi neumím proúčtovat se 431 a proto mi tam pořád ten rozdíl 12.978,- kč dělá neplechu. prosím poradíte mi, moc děkuji. Na rok 2013 už mám domluvenu účetní::)))
Přímo na stránkách pohody je napsáno, že se to musí proúčtovat ručně interním dokladem:
Zkontrolujte, zda máte v nabídce Účetnictví/Počáteční stavy/Počáteční stavy účtů zadán účet 431 – Výsledek hospodaření ve schvalovacím řízení. Tento výsledek hospodaření je nutné v průběhu roku přeúčtovat v agendě Účetnictví/Interní doklady zápisem 431/428 v případě zisku. Pokud firma dosáhla ztráty, provede se zápis 429/431.
Uvedené sestavy budou tedy souhlasit až po proúčtování výsledku hospodaření v agendě Účetnictví/Interní doklady.
A já tam mám ne 431 ale 429, protože firma byla i loni ve ztrátě a když to tak udělám tak se mi taky aktiva a pasiva nerovnají.
Re: Chyba v rozvaze ?
>Přímo na stránkách pohody je napsáno, že se to musí
>proúčtovat ručně interním dokladem:
>Zkontrolujte, zda máte v nabídce Účetnictví/Počáteční
>stavy/Počáteční stavy účtů zadán účet 431 – Výsledek
>hospodaření ve schvalovacím řízení. Tento výsledek
>hospodaření je nutné v průběhu roku přeúčtovat v agendě
>Účetnictví/Interní doklady zápisem 431/428 v případě
>zisku. Pokud firma dosáhla ztráty, provede se zápis
>429/431.
> Uvedené sestavy budou tedy souhlasit až po
>proúčtování výsledku hospodaření v agendě Účetnictví/Interní
>doklady.
>
>A já tam mám ne 431 ale 429, protože firma byla i loni
>ve ztrátě a když to tak udělám tak se mi taky aktiva a
>pasiva nerovnají.
Na začátku roku se Vám ale aktiva a pasiva rovnaly
>Aktiva
>211 155.794,02
>Pasiva
>411 200.000,-
>429 -44.205,98
Byl nějaký stav na začátku roku na účtu 431 ?
Tak tady je to OK
Jakou částku máte v tabulce Rozvaha ve zjednodušeném rozsahu na druhé straně PASIVA řádek 19?
Měla by také být -12.978 / nebo -13 podle toho, zda zadáte, že chce či nechcete tiskopis zaokrouhlit (pro potřeby závěrky a FÚ se zaokrouhluje na tisíce)
Víte mě zemřela paní účetní a její syn mi slíbil, že mi to udělá a dneska mi donesl papír kde byly počáteční stavy roku 2012 s tím, že to nezvládne, že si to mám udělat sama . Musela jsem si stáhnout program. Takže se staré roky nepřeváděli.
Tak jsem to díky Vám asi dodělala, jste strašně hodná moc Vám děkuji za pomoc, zachránila jste mě, jste úúúúúúúúúžasnáááááááá.
Re: Pohoda-chyba v rozvaze není 501
Při otevřeném účetním deníku otevřít sestavy - z nich vybrat kontrolní sestavy - otevřít a použít kontrolu účtů - ve výsledku vyskočí ty účty, které nemají přiřazeny žádná nebo správná čísla řádků v rozvaze. Po doplnění příp. opravení by měla rozvaha být v pořádku.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
1. 4. 2013 18:48
Dobrý den,pěkně prosím o radu. Proč v Pohodě nemám v rozvaze v pasivech účet 501??
Jak, prosím, nastavit? Procházele jsem si jejich návody a rady a nenašla jsem kde by mohla být chyba. Díky tomu mi nesedí aktiva a pasiva.
Moc děkuji Markéta