Re: velký problém?
Díky... no ono vůbec v tom zaokrouhlení dneska nějak plavu, jak to tak procházím. Nevím, jestli mám vycházet z nezaokrouhlených částek .. když se snažím zpracovat celkové daňové výdaje na DPFO, u dph je mi jasné, že to beru dle dodavatelů, ale tady si nejsem moc jistá, když je to na každém dokladu tak nějak rozdílné.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Změny, které přináší rok 2026 do oblasti zaměstnávání
Velký rozcestník změn v roce 2026, které se týkají podnikatelů
Nová sleva na sociálním pojistném v roce 2026
Konec roku rozhoduje: Špatně načasovaná platba daně či pojistného vyjde draho
Více než 1100 korun za to, že vám dají důchod. Přitom nemusíte platit nic
Od sedel po originální brýle. Přinášíme 10 zajímavých příběhů podnikatelů za rok 2025
1. 4. 2013 20:05
Měli jsme zaplatit za internetovou stránku a až nyní jsem zjistila, že postrádám faktickou fakturu, platba proběhla na základě emailu na čátku 980,- kč, při evidenci dph jsem částku klasicky rozpočítala na 20% a základ (756,67, 151,33), při hledání ji podnikatel našel na emailu, avšak částky jsou tam jinak zaokrouhleny - 757,- a 151,40. Je to velký problém? Obvykle se řídím dle zaokrouhlování na fakturách a na daňových rekapitulacích, jen v případech, kde to není rozpočítané to počítám já. Nevim, jestli to mám v té tabulce nějak opravovat nebo ne.. jestli se změní pak součet dph např. o jednu korunu dolu nebo nahoru....