Finanční plán restaurace ekohotelu.

  • (neregistrovaný)

    14. 2. 2012 20:29

    dobrý den.
    mám podnikatelský záměr za pomocí solidního investora - tichého společníka, zakoupit na španělském venkově v turisticky velice atraktívní oblasti aragónského toskánska, rozlehlou starou farmu a revitalizovat ji na menší rurální ekoagrohotel s hipoturistickým, outdoorovým centrem a jako alternativu také smíšenou ekoagrofarmu, která by sloužila především k zásobení restaurace ekohotelu a prodeji ze dvora. jak mám zredaktovat finanční plán hotelové restaurace, když přepokládám, že veškeré maso a cca 70 % zeleniny a ovoce ( krom mořských ryb a plodů ) potřebné pro klientelu je možno vyprodukovat na vlastní farmě v režimu extenzívního chovu, takřka bez nákladů oproti konvenkčnímu chovu ? nejde odhadnout kolik čeho klienti spotřebují. můžu jen kalkulovat s denní průměrnou útratou na klienta. bude to ve finančním plánu stačit uvést, že klient může utratit denně v plné penzi cca 50 € + cca 30 € za ubytování ? je rozdíl přece provoz rurálního ekohotelu, kde lze na přidružené ekofarmě vyprodukovat takřka vše potřebné oproti hotelu ve městě, kde se musí vše kupovat. kde i náklady na provoz kuchyně by mohly být minimální při provozu al nature na grilu.   

    • Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).