Re: skutečný stav zásob k 31.12. v DE
Díky, už jsem se podívala do minulého přiznání, co vše jsem tam započítala. Měli jsme docela dost drobného hmotného majetku, ten tam mám započítat i z předešlých let pokud je stále majetkem firmy a používá se, že ano, i když byl pořízen v jiném roce, že?
drobný majetek tam nepočítám (ani v roce pořízení)
No ale na jednu stranu by se to vzhledem k tomu návodu k příloze 1. dalo vysvětlit i tak, že zásoby jsou věci na skladě + dhm používaný k datu 31.12. ve firemním majetku, vzhledem k tomu, že tam není definován stav na skladě přímo /na konci zdaňovacího období se uvádí zjištěný skutečný stav zásob k poslednímu dni/ Nemyslíte?
drobný hmotný majetek, ktrý se používá, se může uvést do ř. 6 ostatní majetek
pokud byste přecházela např. na paušální výdaje nebo naopak, zbytečně byste dodaňovala zásoby, které ani nejsou zásobou
nechte tak a příští rok už drobný hmotný majetek neuvádějte do konečného stavu
Vlastně nejde o nic, jen jsem velká nimralka a detailistka a chci mít vše pořád stejné :-D :D I když účto není moje profese. Pak mě akorát napadá otázka, na co tato tabulka vůbec v přiznání je, když není směrodatná vlastně v ničem, je to jen nějaký přehled.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Změny, které přináší rok 2026 do oblasti zaměstnávání
Velký rozcestník změn v roce 2026, které se týkají podnikatelů
Nová sleva na sociálním pojistném v roce 2026
Konec roku rozhoduje: Špatně načasovaná platba daně či pojistného vyjde draho
Více než 1100 korun za to, že vám dají důchod. Přitom nemusíte platit nic
Od sedel po originální brýle. Přinášíme 10 zajímavých příběhů podnikatelů za rok 2025
2. 4. 2013 17:36
To myslí skutečný stav zásob na skladě nebo i v provozovně? A myslí tím zásoby včetně materiálu, zboží a všeho, co se prodává?