Re: odečet příspěvku na penzijní připoji
pokud obě splňují podmínku odpočtu tak sečíst a odečíst 6000, zbytek uplatnit
děkuji za odpovědi, pokud se podívám do zákona - lze odečíst celkový příspěvek, nejvýše 12000 na jeho a) penzijní připojištní se státním příspěvkem ... a na tu jednu smlouvu přece už nemá státní příspěvek ...? to mě zmátlo, skutečně tedy sečtu, i když ta jedna smlouva nesplňuje podmínku zákona dle § 15 odst. 5 ...?
právě i tak tomu rozumím, jenže jsem si to "přeložila" slovo od slova a když nemá nárok na státní příspěvek, jako že mít 2x nemůže, domnívala jsem se, že nemohu tu jednu uplatnit, protože právě nemá nárok na stát.přísp. ale říkáte že ano, mohu uplatnit, tak to asi tak bude. Děkuji
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Změny, které přináší rok 2026 do oblasti zaměstnávání
Velký rozcestník změn v roce 2026, které se týkají podnikatelů
Nová sleva na sociálním pojistném v roce 2026
Konec roku rozhoduje: Špatně načasovaná platba daně či pojistného vyjde draho
Více než 1100 korun za to, že vám dají důchod. Přitom nemusíte platit nic
Od sedel po originální brýle. Přinášíme 10 zajímavých příběhů podnikatelů za rok 2025
3. 4. 2013 6:42
Dobrý den, uvažuji prosím správně? Paní přinesla 2 potvrzení o zaplacených příspěvcích na penzijní připojištění. První na částku 1.500 Kč a druhé na částku 7.000 Kč. Domnívám se, že pracuji s každým zvlášť, tzn. po odečtení 6000 u prvního neuplatním nic, u druhého 1.000 anebo se obě potvrzení sečtou a odečte 6000 ...? druhá varianta se mi nepozdává ...