Re: přiznání na špatný FÚ-nemáte zkušeno
Do konce týdne je ještě čas - 5 dní po termínu lze ještě beztrestně podat, takže do pátku.
Pošlete ještě jednou, dle Vás na správný FU.
Raději se nespolehejte na pracovnice FU, já to takhle poslala a bylo mi řečeno, že to mám dát tam kam to patří, že mají toho strašně moc a "nestíhají".
Jen tak mezi námi - taky bych chtěla takhle "nestíhat"
Taky běžné podávám v rámci kraje kamkoliv.
Jen doplním - tu přeregistraci k jinému je potřeba dořešit.
V rámci kraje ano, ale tady je problém, že je to úplně jiný kraj. Nicméně díky za §75, ten jsem asi přehlédla. Takže bych si s tím krom přeregistrace nemusela dělat starosti. :)
A když už jsme u té přeregistrace - hledám, hledám ve formuláři Oznámení o změně registračních údajů a nikde nevidím kolonku "sídlo". Stačí vyplnit změnu v bodě 14 u "Adresy pro doručování"?
O tom je totiž veden spor - DŘ umožňuje zachování lhůty i tehdy, pokud podám i u věcně příslušného FÚ, který ovšem není místně příslušný. Ovšem výklad finančních úřadů je jiný.Skutečně by měl nepříslušný FÚ neprodleně přeposlat správnému FÚ, jak se píše výše.
=> § 35/2 pokud podáte pouze věcně příslušnému, musí být tento úkon proveden v poslední den lhůty, a ta byla 2.4.. Do 2.4 tedy bylo možno podat přiznání na územním pracovišti v Horní Dolní, a i kdyby ho postoupili po půl roce, bylo přiznání včas podáno. Nelze si plést lhůtu pro podání a lhůtu beztrestnosti( lhůta pro podání + 5 )
>>
>>>O tom je totiž veden spor - DŘ umožňuje zachování
>>>lhůty i tehdy, pokud podám i u věcně příslušného FÚ,
>>>který
>>>ovšem není místně příslušný. Ovšem výklad finančních
>>>úřadů je jiný.Skutečně by měl nepříslušný FÚ
>>>neprodleně
>>>přeposlat správnému FÚ, jak se píše výše.
>>
>>=> § 35/2 pokud podáte pouze věcně příslušnému, musí
>>>být tento úkon proveden v poslední den lhůty, a ta
>>>byla
>>2.4.. Do 2.4 tedy bylo možno podat přiznání na
>>územním
>>pracovišti v Horní Dolní, a i kdyby ho postoupili po
>>půl roce, bylo přiznání včas podáno. Nelze si plést
>>lhůtu pro podání a lhůtu beztrestnosti( lhůta pro
>>podání
>>+ 5 )
Jsou mi jasné lhůty, nicméně v komentářích DŘ (a daňová správa se toho chytila) je uvedeno, že podávat věcně příslušnému, byť poslední den lhůty (2.4.) je možné jen ve vyjímečných případech a nemělo by to být pravidlem
DŘ - Kobík, Kohoutová - dle §35/2 "podatel je liberován z omylu při určení místní přílušnosti a stupně rozhodovacích pravomocí správce daně avšak z povahy věci by k tomu nemělo docházet programově, neboť každý podatel by měl být schopen jednoznačně určit, který správce je místně i věcně příslušný v dané věci"
>
>Ono v Horní dolní podáno bylo včas, ale v hlavičce je
>uvedený špatný místně příslušný FÚ. Měl být
>Jihomoravský kraj, ale špatně je uveden kraj Pardubický.
Dle dnešního obtelefování: "špatný" FÚ mě ujistil, že se tím nemám trápit, že přiznání pošlou na "správný" FÚ a bude se brát, že bylo podání uskutečněno včas. Na "správném" FÚ mi toto bylo potvrzeno. Tak doufám,že nám za měsíc, dva nepřijde vyčíslení pokuty za pozdní podání. :)
Děkuji všem za diskuzi!
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
3. 4. 2013 18:51
Dobrý večer,
dnes jsem kontrolou zjistila, že dvě společnosti změnily před termínem podání DPPO za rok 2012 sídlo, nikde jsem v dokumentaci nenašla rozhodnutí finančáku o změně příslušnosti na nový finanční úřad, přesto tyto společnosti podaly přiznání na "nový" finanční úřad. Nemáte někdo zkušenost, zda si finančáky přiznání přepošlou nebo zda vyměří pokutu za nepodání přiznání? Obě společnosti jsou ve ztrátě, takže naštěstí neodešly špatně i platby.
Díky za info, L.