Re: Ukončení PP, nový PP a dovolená
Zaměstnavatel bude tentýž, ale ředitel trvá na novém PP. Takže pokud jeden PP uzavřeme, spočítáme zůstatek dovolené ke dni výstupu, a pak bude třeba pár dnů mezera. Budeme se při výpočtu chovat jako nový zaměstnavatel, že?
Omlouvám se za hloupé dotazy, ale nemám příliš zkušenost s tímto. Děkuji
Pokud nebudou PP bezprostředně navazovat, tak bude všechno jako u nového nástupu.
A pokud by PP plynule navazovaly, byla by chyba, kdybychom vypořádali dovolenou jako kdyby se nejednalo o stejného zam-tele? Tedy zaměstnanec by si vybral dovolenou, na kterou má nárok, a u nového PP by mu byla vypočítána dovolená nově? Aby se zkrátka nic nepřevádělo. (pokyn shora :-) )
Mnohokrát Vám děkuji za trpělivost.
Mnohokrát děkuji. Teď jsem se dověděla, že starý PP bude ukončen k dnešku, a nový bude až od 15.4. Myslím, že to bude velká kompikace jak z ohledu dovolené (musím prostudovat, jak vypočítat, když je PP od půlky měsíce), a z pohledu ZP. Je toho hodně co nemám v malíčku, možná se budu ještě s dovolením ptát. Jste hodné, přeji Vám všem hezký zbytek dne.
Teď mi ještě došlo (asi jsem blbá), k dnešnímu dni má nárok na dovolenou za 3 měsíce, protože PP skončí 4. dubna, a v novém PP, který bude od 15.4. bude mít nárok na 8/12. Čili přijde o ten jeden měsíc, protože nebude zamšstnána celý měsíc? Nedzlobte se prosím na mně za ty otázky a moc díky.
Záležitost se má tak: pracovnice bude mít jinou práci, s jinou (kratší) pracovní dobou. Zam-tel nechce dělat dodatek, protože se jedná o nespolehlivou zam-kyni, která chodí do práce soustavně pozdě, ale nechtějí jí ublížit, jedná se o samoživitelku. Takže jí chtějí dát ještě šanci, a spoléhají se na to, že institut zkušební doby jí trošku probere. Ale nejsem si jistá, jestli jí mohou znova dát zkušební dobu, kdyby vlastně nastoupila hned následující den. Protože jí ani nechtějí ošidit o tu dovolenou. Ono se to jeví jako že ošklivý zaměstnavatel, ale ve skutečnosti je to tak, že dělají všechno pro to, aby jí pomohli.
Nevíte prosím, jak to je s tou zkušebkou? Už jsem drzá s těmi otázkami, že? Moc díky za vaší trpělivost.
Uff, a pak že jsou děsní zaměstnavatelé ....
tohle už ani není anděl, to je trouba.
Můžete uzavřít nový pracovní poměr , můžete sjednat zkušební dobu, i když to není až tak "morální", ale zákonu to neodporuje. A klidně ji o ten 1,5 dne dovolené připravte ať se opravdu vzpamatuje. U nás by pozdě teda fakt dlouho nechodila.
Zákoník práce výslovně nezakazuje, aby PP na sebe bezprostředně navazovaly. Pokud se jedná o jinou práci a jinou pracovní dobu, je nový pracovní poměr se zkušební dobou solidní řešení. Neváhala bych ukončit první PP jeden den a nový uzavřít hned od druhého dne. Ušetříte si odhlášky a přihlášky a nepoškodíte ji ohledně dovolené, když ve starém PP zbytek proplatíte.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Změny, které přináší rok 2026 do oblasti zaměstnávání
Velký rozcestník změn v roce 2026, které se týkají podnikatelů
Nová sleva na sociálním pojistném v roce 2026
Konec roku rozhoduje: Špatně načasovaná platba daně či pojistného vyjde draho
Více než 1100 korun za to, že vám dají důchod. Přitom nemusíte platit nic
Od sedel po originální brýle. Přinášíme 10 zajímavých příběhů podnikatelů za rok 2025
4. 4. 2013 10:01
Dobrý den,
prosím zkušené o radu. Kde bych se dočetla, jak je to s dovolenou při ukončení PP a následném uzavření nového PP? Je nějaký rozdíl z pohledu dovolené, pokud nový pracovní poměr bezprostředně navazuje na starý, a naopak, pokud je mezi těmito poměry mezera několika dnů?
Mnohokrát děkuji.