Re: Sleva na dítě
RZD můžete udělat ještě ve výplatě za březen, ale pokud příjem nebyl vyšší než 48000,- , tak na bonus stejně nemá nárok. Jestli to myslíte tak, že budete opravovat jednotlivé měsíce, tak to nemůžete, měla si dítě napsat do prohlášení do 30 dnů od nástupu.
Vyúčtování daně, které jste podávala na FÚ, se týkalo roku 2012, takže RZD se vám objeví až ve vyúčtování za rok 2013.
Děkuji za radu, ten příjem má opravdu nižší, takže na bonus nárok nemá.
Ale pořád mi vrtá hlavou, jak by to bylo, kdyby mi dítě nahlásila, já jí za ty 4 měsíce,co u nás pracovala, měsíčně srážela 1117, to by potom musela při ročním zůčtování vracet? - když neměla ten výdělek 48tis.?
díky.
Ne, při RZD se už vyplacený bonus nevrací, to jen v případě, že by podávala daňové přiznání.
No já myslím, že mě paní pochopila dobře, a neptala jsem se jen jedné, přehazovali si mě jako horkou bramboru a nikdo mi nedokázal říct, co je vlastně správné. Jen mi dali radu, že ony by prý raději daňové přiznání nepodávaly.
A tak jaký má potom podle Vás význam podávat daňové přiznání, když jsem jí vyúčtování udělala já za zaměstnance?
A bonus na dítě by podle Vás tedy nedostala?
Moc prosím ještě o rekapitulaci a radu, jak mám tedy já, nebo zaměstnankyně postupovat. Děkuji a snad už nebudu otravovat.
Především do budoucna uplatňovat daňové zvýhodnění měsíčně. S loňským rokem neuděláte nic. Nevím, jaký mělo roční zúčtování daní výsledek, když děti neuplatnila a při této výši příjmu asi žádnou zálohu neplatila.
Daňové přiznání nemá povinnost podávat, aspoň podle vašich informací. Předpokládám, že před nástupem k vám žádný zdanitelný příjem neměla, ale možná si vzpomene, že třeba někomu pronajala garáž a bude to muset zdanit.
>>>Oni si ale myslely, že zaměstnankyně uplatňovala
>>>daňové zvýhodnění po dobu, kdy byla u vás zaměstnaná,
>>>a
>>>chce si v daňovém přiznání uplatnit za zbytek roku.
>>>Jenže
>>>ona žádný bonus vyplacený nedostala, tak nemá co
>>>vracet. Podala by DP s nulou.
>>
>>No já myslím, že mě paní pochopila dobře, a neptala
>>jsem se jen jedné, přehazovali si mě jako horkou
>>bramboru a nikdo mi nedokázal říct, co je vlastně
>>správné.
>>Jen mi dali radu, že ony by prý raději daňové
>>přiznání
>>nepodávaly.
>>A tak jaký má potom podle Vás význam podávat daňové
>>přiznání, když jsem jí vyúčtování udělala já za
>>zaměstnance?
>>A bonus na dítě by podle Vás tedy nedostala?
>>
>>Moc prosím ještě o rekapitulaci a radu, jak mám tedy
>>já, nebo zaměstnankyně postupovat. Děkuji a snad už
>>nebudu otravovat.
>
>Především do budoucna uplatňovat daňové zvýhodnění
>měsíčně. S loňským rokem neuděláte nic. Nevím, jaký mělo
>roční zúčtování daní výsledek, když děti neuplatnila a
>při této výši příjmu asi žádnou zálohu neplatila.
>
>Daňové přiznání nemá povinnost podávat, aspoň podle
>vašich informací. Předpokládám, že před nástupem k vám
>žádný zdanitelný příjem neměla, ale možná si vzpomene,
>že třeba někomu pronajala garáž a bude to muset
>zdanit.
Před nástupem k nám byla na ÚP a majetek asi žádný nemá, takže daňové přiznání nehrozí.
Mohu se tedy držet vaší předchozí rady:
RZD můžete udělat ještě ve výplatě za březen, ale
>>pokud příjem nebyl vyšší než 48000,- , tak na bonus
>>stejně
>>nemá nárok
- tím pádem jí k penězům už nepomůžu, že?
Moc děkuji za ochotu a rady.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Změny, které přináší rok 2026 do oblasti zaměstnávání
Velký rozcestník změn v roce 2026, které se týkají podnikatelů
Nová sleva na sociálním pojistném v roce 2026
Konec roku rozhoduje: Špatně načasovaná platba daně či pojistného vyjde draho
Více než 1100 korun za to, že vám dají důchod. Přitom nemusíte platit nic
Od sedel po originální brýle. Přinášíme 10 zajímavých příběhů podnikatelů za rok 2025
4. 4. 2013 10:25
Mohu u zaměstnankyně, která u nás pracuje 4 měsíce, za tuto dobu má hrubý příjem 32000,- udělat roční vyúčtování daně? Já aktivně udělala roční vyúčtování už v lednu a podala i roční zúčtování zálohové daně na FÚ.
Začátkem února mi paní dala podklady, je samoživitelka, 1 dítě, manžel si slevu neuplatňuje. Mohu jí do březnové výplaty dát slevu na dítě za 4 měsíce loňského roku (tj. 4x1117,-)a podat opravné zúčtování zálohové daně? a do kdy je toto opravné vyúčtování možné podat?
Do programu mi zpětně nejde vložit jméno a RČ dítěte, a otevřít opět vyúčtování daně za 2012, to bych snad ale mohla do březnové výplaty zadat ručně - do složek.
Děkuji za radu. Majka