Re: prosím mzdové účetní - ukončení PP
Je naprostý nesmysl, že by nedostala podporu. A taky je nesmysl, abyste jí platili odstupné. Klidně můžete ukončit dohodou a ona na ÚP uvede, že PP skončil dohodou ze zdravotních důvodů, což jsou důvody vážné, takže podporu bude mít nekrácenou.
Na podporu nárok mít bude a jelikož odejde dohodou ze zdravotních důvodů, tak nebude nijak krácená.
Jestli nechce na dohodu a nemůže práci vykonávat, můžete jí dát výpověď a nechat ji doma po výpovědní dobu na průměru, ale k vyplácení odstupného nemáte žádný důvod.
Moc děkuji, připravím tedy výpověď dohodou ze zdravotních důvodů, jakmile mi dá potvrzení o důchodu, tak jej ve výpovědi zmíním a myslím, že se můžeme rozejít k oboustranné spokojenosti (uf, to jsem ani nečekala, je to velmi problémový zaměstnanec, který nutí člověka přemýšlet o tom zda má podnikání smysl..). Moc jste mi pomohly, děkuji ještě jedenkrát.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Další spor Schillerové s Babišem, tentokrát jde o limity u zdravotních benefitů
Ženám rostou důchody v posledních letech rychleji než mužům
Město chtělo vyšší daň z nemovitostí pro brownfieldy, zdanilo však i školku
Nepodceňte návodné dokumenty a pomůcky k JMHZ
Poplatky za rozhlas a TV se ruší. Nahradí je stát. Lidé mohou přispívat doborovolně
Důležitý dokument pro seniory. Kdy budete potřebovat potvrzení o důchodu
4. 4. 2013 11:31
Dobrý den,
máme hospodu, jedna servírka nám od března loňského roku marodí, nyní jí přiznali invalidní důchod a k 15.4.bude mít ukončenu PN.
Přišla s tím, že chce ukončit PP, ale ne dohodou, protože půjde na ÚP a tam by nedostala podporu.
Mám nějaké možnosti? Dát jí výpověď kvůli změně PS? A za 3 měsíce odstupné? Nastoupit nechce a nemůže kvůi zdravotnímu stavu.
Děkuji za pomoc.