Re: kooperativa
u jednatele máte patrně smlouvu o výkonu fce, tento příjem nevstupuje pro odvod na Kooperativu, nejedná se o "zaměstnání", tudíž nepobírá mzdu jako zaměstnanec, jak píšete vy, ale odměnu za výkon fce.
Nevím,zda vám rozumím - máte jednatele zavedeného jako jednatele a má pracovní smlouvu ...? Jak ho máte přihlášeného na OSSZ - jako statutára nebo zaměstnance? Pokud statutára, nemůže mít pracovní smlouvu a není odvod na Kooperativu, pokud jako zaměstnance, musí mít pracovní smlouvu a odvod na Kooperativu.
na ossz je přihlášen jako jednatel, ale je zaměstnaný v s.r.o., protože je jediný jednatel nemůže sám sobě podepsat pracovní smlouvu a proto žádná pracovní smlouva není. Bylo mi řečeno, že ho nemůžu přihlásit na ossz jako zaměstnance, protože by si sám sobě pracovní smlouvu nemohl podepsat (museli by být dva jednatelé aby si to podepsali mezi sebou), beru ho tedy jako zaměstnance a zaplatím za něj kooperativu ano?
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Změny, které přináší rok 2026 do oblasti zaměstnávání
Velký rozcestník změn v roce 2026, které se týkají podnikatelů
Nová sleva na sociálním pojistném v roce 2026
Konec roku rozhoduje: Špatně načasovaná platba daně či pojistného vyjde draho
Více než 1100 korun za to, že vám dají důchod. Přitom nemusíte platit nic
Od sedel po originální brýle. Přinášíme 10 zajímavých příběhů podnikatelů za rok 2025
4. 4. 2013 23:43
dobrý den, prosím mám 3 zaměstnance
1 dohoda o provedení práce
1 HPP
1 zaměstnanec, který je zároveň jednatelem společnosti
(není uzavřena pracovní smlouva-nemůže si ji sám podepsat)
v účtu nastaveno přihlášení jako J (jednatel, společník)
když tisknu kooperativu vyjedou mi jen zaměstnanci na dohodu a HPP, proč mi tam nevyjede ten jednatel (který pobírá pouze mzdu jako zaměstnanec???)
moc děkuju