Re: OT: Daňový doklad - razítko a podpis
Také se nemohu upomenout, že by to někde bylo dáno povinně.
Vím jen, že to pravidelně nějaká instituce řeší, naposledy jsem to řešila na ČSSZ, kdy na plné moci neměla firma razítko u podpisu, marně jsem paní vysvětlovala, že dle ustanovení, jak se firma podepisuje to tam nemá být, prostě chtěla razítko a hotovo
Já vím, však když se podívám několik let zpátky, tak odhadem nadpoloviční většina přijatých faktur co mám je bez razítka a podpisu... Jen by mě zajímalo, jestli ten zákazník má na svoji firmu právě třeba mobil a jak operátorovi vysvětluje svůj požadavek na absolutně nepotřebný klikihák...
Když už jsme u toho, tak jsem měl představu, že když už jsem si pořídil el. podpis (kvůli el. podání a Pohoda umí podepisovat dokumenty, tak proč to nevyužít), tak že el. podpis dost jednoznačně identifikuje, kdy doklad vystavil. Narozdíl od kusu cancu podepsaného někým. Takže bych předpokládal, že když už je dokument podepsán "zarepem", tak bude zákazník spokojenější.
moje zkušenost, zásilka pro mne jako OSVČ na IČ, pošta- musíte sem dát razítko, když jsem vysvětloval, že žádné nemám(protože se mi nechtělo jít domů zpět), tak že mi zásilku nevydá, tak jsem požádal o vedoucí, což byla ta slepice, která se mnou komunikovala, proto jsem jí sdělil, že jde o důležitou zásilku, jejímž nevydáním a nepřevzetím mi vznikne škoda, pro kterou budu žalovat poštu a začal jsem si psát její jméno z visačky, tak až to ji vyděsilo a nakonec mi to vydala.
Hmm, to je hezký, jenže to jsem zkoušel a vypadla mi z toho následující zkušenost - umístění obrázku po pdf dokumentu jde jen do 4 pozic:
1) vlevo nahoře - krásně plácne přes Dodavatele
2) vpravo nahoře - krásně plácne přes Odběratele
3) vlevo dole - plácne k textu Převzal
4) vpravo dole - plácne k text Razítko, který ale souvisí s osobou převzal.
Když už bych to chtěl využít, tak bych byl spokojený, kdyby šel obrázek umístit k textu Vystavil... Ale na to je Stormware resp. jejich vývojáři moc nepružný.
Nicméně to neřeší podstatu věci - že některým zákazníkům nestačí mít podepsané pdfko zarepem. Ale když tam dám razítko zvířátka a podepíše to moje babička, tak budou náááramně spokojení :-p
>>>Dobrý den,
>>>píšete, že používáte Pohodu. Po dlouhodobém a
>>>opakujícím se vysvětlování ohledně razítka a podpisu
>>>jsem to
>>>už vzdala stále to vysvětlovat dokola a do faktur
>>>jsem
>>>si přes report nadefinovala razítko i s podpisem a je
>>>klid.
>>
>Schválně jsem si zkusila v Report Design umístit
>obrázek, šlo to, kam jsem chtěla.
Mě to právě šlo taky bez problémů, v případě nutnosti si lze i pohrát s formátováním, vše se uloží a lze používat. A Vy si určitě vymyslíte něco speciálního, takže budete nepřehlédnutelně originální :).
>>>>Dobrý den,
>>>>píšete, že používáte Pohodu. Po dlouhodobém a
>>>>opakujícím se vysvětlování ohledně razítka a podpisu
>>>>jsem to
>>>>už vzdala stále to vysvětlovat dokola a do faktur
>>>>jsem
>>>>si přes report nadefinovala razítko i s podpisem a je
>>>>klid.
>>>
>
>>Schválně jsem si zkusila v Report Design umístit
>>obrázek, šlo to, kam jsem chtěla.
>
Jo tak report designer mě nenapadnul. Já jsem to tám vkládal přes uživatelské nastavení - pdf - obrázek.
>Mě to právě šlo taky bez problémů, v případě nutnosti
>si lze i pohrát s formátováním, vše se uloží a lze
>používat. A Vy si určitě vymyslíte něco speciálního,
>takže budete nepřehlédnutelně originální :).
Zkusím něco originálního vymyslet ;-)
Úvodem se omlouvám, že se po několika letech opakuji:
pro OSSZ jsem vždy vypisoval: Chudá firma nemá ani razítko ani na razítko. Trochu smíchu a šlo to. Pouze u České dráhy
jsem si "nabil nos": V Žilině (již SR) jsme koupili 2 ks ložisek
za 70,- Kč - posláno s JCD dráhou= bylo to nejrychlejší. Baba na dráze (i po proclení) že je bez razítka nevydá (má na to předpis) a když není razítko aťsi ho dáme vyrobit.
Vrátil jsem se domů a vzal razítko z bývalého zaměstnání
= POŠTOVNÉ PAUŠALOVÁNO a bum.
Baba spokojená, ložiska vydala a pak jsem jí to řekl. Ta vyváděla
jak v Mrazíkovi a vypadalo to že měla i mokro v prádle. Pohoda.
Jednou se mě nechtěl vypisovat PPD a tak jsem odběratele požádal ať tam dá razítko, jestli má. Měl, s násadou do celého kufru a tak jej tam vytisknul a stálo tam: Totot razítko se dává tam kde má být razítko. Ihned jsem jej požádal ať mě to razítko tay dá vyrobit a několik let jsem s ním oslňoval.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Změny, které přináší rok 2026 do oblasti zaměstnávání
Velký rozcestník změn v roce 2026, které se týkají podnikatelů
Nová sleva na sociálním pojistném v roce 2026
Konec roku rozhoduje: Špatně načasovaná platba daně či pojistného vyjde draho
Více než 1100 korun za to, že vám dají důchod. Přitom nemusíte platit nic
Od sedel po originální brýle. Přinášíme 10 zajímavých příběhů podnikatelů za rok 2025
5. 4. 2013 13:05
Ach jo, já už fakt nemůžu.
Píše mi zákazník, že potřebuje daňový doklad k poslední zásilce. Tak mu odpovím, že ho nejde ke stažení v e-shopu (pdf dokonce nad rámec povinností podpesaný zaručeným el. podpisem). A on mi napíše, že tam sice doklad je, ale že na něm není razítko a podpis...
Sakra, fakt mi to připadá jako boj s větrnými mlýny...