prosím o názory :o)
>Dobrý den, jak se díváte na situaci, kdy vystavíte
>faktury např.:
>fakturu č. 1 28.3.
>fakturu č. 2 28.3.
>fakturu č. 3 2.4.
>fakturu č. 4 28.3.
>fakturu č. 5 3.4.
>
>Je evidentní, že my jako dodavatel chceme dostat od
>odběratele DPH co nejdříve, proto je faktura č. 4
>vystavena "zpětně". Já se tomu bráním, říkám vedení, že z
>hlediska chronologického je to blbost... Ale jde o 2
>miliony DPH (už právě proto vznáším námitku). Jak byste
>postupovali vy?
>Říkala jsem, že samozřejmě vyhovím příkazu vedení, ale
>zároveň jsem vysvětlila proč se mi to moc nezamlouvá.
>Jaký názor na toto máte vy?
>Máte data vystavení také takto občas v nesouladu?
Re: prosím o názory :o)
Blbost to neni, pravděpodobně máte splatnost xx od data vystavení a starost aby byly penízky na odvod DPH.
Občas se mi stane, že mám pozdě předávací protokoly a fakturu vystavím po 15 dnech od data DZP a něktéré "účetní" to absolutně neberou a vrací. Vyhovím jim a fakturu "antidatuji" - zatím to nikdo nenapadl (auditor, fu). My však máme splatnost xx po doručení, takže tlak za strany vedení na antidatování neni.
Re: prosím o názory :o)
Ne, je to tak, že vedení chce DPH od odběratele - ten je čtvrtletní plátce DPH, což znamená, že bychom museli čekat až do srpna na 2 miliony (odběratel zaplatí DPH teprve po vratce z fin. úřadu)... My DPH odvedeme, není problém dostatek financí na to máme, ale on nám bude dlužit dlouhou dobu - proto to je :o(
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
8. 4. 2013 8:19
Dobrý den, jak se díváte na situaci, kdy vystavíte faktury např.:
fakturu č. 1 28.3.
fakturu č. 2 28.3.
fakturu č. 3 2.4.
fakturu č. 4 28.3.
fakturu č. 5 3.4.
Je evidentní, že my jako dodavatel chceme dostat od odběratele DPH co nejdříve, proto je faktura č. 4 vystavena "zpětně". Já se tomu bráním, říkám vedení, že z hlediska chronologického je to blbost... Ale jde o 2 miliony DPH (už právě proto vznáším námitku). Jak byste postupovali vy?
Říkala jsem, že samozřejmě vyhovím příkazu vedení, ale zároveň jsem vysvětlila proč se mi to moc nezamlouvá.
Jaký názor na toto máte vy?
Máte data vystavení také takto občas v nesouladu?